ΔΙΕΘΝΗ

Πιλότος ελικοπτέρου τα «έψαλε» σε τουρίστρια πάνω από το Γκραν Κάνυον: «Μην το τραβάς, θα μας σκοτώσεις»

Πιλότος ελικοπτέρου τα «έψαλε» σε τουρίστρια πάνω από το Γκραν Κάνυον: «Μην το τραβάς, θα μας σκοτώσεις»

Την οργή πιλότου ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από το Γκραν Κάνυον προκάλεσε η κίνηση γυναίκας επιβάτη να τραβήξει ένα μοχλό ο οποίος θα προκαλούσε θανατηφόρα «βουτιά».

Στο βίντεο μέσα από το ελικόπτερο ακούγεται ο πιλότος να λέει «όχι, αυτό θα μας σκοτώσει» εμφανώς θυμωμένος με την τουρίστρια που προσπαθεί να πιάσει τον μοχλό.

Δείτε το βίντεο: 

Όπως εξηγούν διεθνή μέσα ενημέρωσης η τουρίστρια, η οποία θεώρησε ότι οι μοχλοί και τα υπόλοιπα κουμπιά στο ελικόπτερο ήταν παιχνίδι, προσπάθησε να τραβήξει τον μοχλό που ελέγχει το φρένο στους έλικες, τον μοχλό, δηλαδή, που προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας των ελίκων.

Ο συγκεκριμένος μοχλός, όμως, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο όταν το ελικόπτερο βρίσκεται στο έδαφος και όχι όσο βρίσκεται στον αέρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η 27χρονου Σαρλίν Μπίλσμα από την Ολλανδία που κατέγραψε το παρολίγον μοιραίο επεισόδιο δήλωσε ότι «μας είχαν δείξει ένα βίντεο με τα μέτρα ασφαλείας αλλά η γυναίκα δεν πρέπει να πρόσεχε».

«Όταν ο πιλότος της έκανε παρατήρηση την κοίταξα και είδα ότι του χαμογέλασε αμήχανα. Δεν είμαι σίγουρη αν του απάντησε κάτι. Άκουγα τις φωνές τους στα ακουστικά αλλά εκείνη τη στιγμή δεν άκουσα κάτι» πρόσθεσε η ίδια.

Η γυναίκα που τα «άκουσε» από τον χειριστή του ελικοπτέρου ήταν μαζί με μια νεαρότερη κοπέλα, πιθανότατα την κόρη της και «φαινόταν σαν μην καταλαβαίνει καλά τα Αγγλικά».

Αφού, πάντως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε η γυναίκα ευχαρίστησε τον πιλότο που τους έσωσε τη ζωή «και εκείνος γέλασε κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι και λέγοντας "Ω Θεέ μου"».

Πηγη:protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top