Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών με θερμοπληξία - Ακόμα τρία περιστατικά στα νοσοκομεία

Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών με θερμοπληξία - Ακόμα τρία περιστατικά στα νοσοκομεία

Αυξάνεται ο αριθμός ατόμων με θερμοπληξία στα νοσοκομεία.

Άλλα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στα σπίτια τους, εισήχθηκαν σήμερα το απόγευμα, στο ΓΝ Λεμεσού με θερμοπληξία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρεται, πλέον ο αριθμός των εισαχθέντων ασθενών από θερμοπληξία έφτασε τους επτά, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε και άλλος νοσηλεύεται από τις 14 Ιουλίου στη ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Προστίθεται ότι τα τρία νέα περιστατικά που εισήχθηκαν και νοσηλεύονται, αφορούν άτομα ηλικίας 77, 78 και 94 ετών.

Σημειώνεται ότι επιπρόσθετα των πιο πάνω, το ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού επισκέφθηκε με συμπτώματα θερμοπληξίας και άτομο 66 ετών, όπου του παρασχέθηκε η πρέπουσα ιατρική φροντίδα και απολύθηκε.

Επισημαίνεται ότι επί ευκαιρίας τέτοιων συμβάντων, ο ΟΚΥπΥ κάνει έκκληση στον κόσμο και ειδικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο, να παραμένει σε σκιερό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση κλιματιζόμενο, να ενυδατώνεται σωστά με τη λήψη κρύων ροφημάτων και να ντύνεται με ελαφριά ενδυμασία.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων θερμοπληξίας το κοινό καλείται να ζητά ιατρική βοήθεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση «Σάντη». Η ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος είτε που αναφέρονται στα μηνύματα είτε που σχετίζονται με αυτά.

BEST OF TOTHEMAONLINE