ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέα μπλεξίματα για Τραμπ - Ερευνάται για απόπειρα ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020

ΗΠΑ: Νέα μπλεξίματα για Τραμπ - Ερευνάται για απόπειρα ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020

Νέα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι έλαβε στα χέρια του μία επιστολή μέσω της οποίας του γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020,

Όπως μεταδίδει το CNN ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε γνωστή την επιστολή μέσω ανάρτησης της πλατφόρμας Truth Social, τονίζοντας ότι την έλαβε το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press μια τέτοια επιστολή μπορεί να προηγείται ενός κατηγορητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έλαβε μια επιστολή πριν κατηγορηθεί τον Ιούνιο σε μια ξεχωριστή έρευνα για τον λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν στην έπαυλή του στη Φλόριντα.

Την ίδια ώρα δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την πλευρά του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, που ηγείται της έρευνας. Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς έχουν ρίξει ένα ευρύ δίχτυ στην έρευνά τους για τις προσπάθειες του Τραμπ και των συμμάχων του να εμποδίσουν τη μεταφορά της εξουσίας στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα οι εισαγγελείς στη Τζόρτζια διεξάγουν ξεχωριστή έρευνα σχετικά με τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει τον εκλογικό νόμο σε αυτή την πολιτεία, με την ανώτατη εισαγγελέα στην κομητεία Φούλτον να σηματοδοτεί ότι αναμένει να ανακοινώσει αποφάσεις για κατηγορητήριο τις επόμενες εβδομάδες.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ έγραψε ότι «τώρα με έχουν κατηγορήσει ουσιαστικά τρεις φορές… με μια πιθανώς τέταρτη να προέρχεται από την Ατλάντα» και πρόσθεσε με κεφαλαία γράμματα: «Αυτό το κυνήγι μαγισσών έχει να κάνει με την εκλογική παρέμβαση και μια πλήρη και συνολική (πολιτική) εργαλειοποίησης της επιβολής του νόμου!».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top