ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Εικόνες απόλυτης καταστροφής κατέγραψε drone μετά την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Φωτιά στη Ρόδο: Εικόνες απόλυτης καταστροφής κατέγραψε drone μετά την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τραγική η εικόνα από το πέρασμα του πύρινου ποταμιού που έπνιγε όλες αυτές τις ημέρες το παρθένο δάσος στο Βάτι της Ρόδου.

Λίγες ώρες μετά τις προσπάθειες κατάσβεσης και το σκηνικό δεν θυμίζει σε τίποτα το καταπράσινο τοπίο με το πευκοδάσος και τους ατελείωτους ελαιώνες με κάποιους από αυτούς η παράδοση να τους θέλει να χρονολογούνται από την εποχή του Κλεόβουλου του Λίνδιου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o φωτογράφος Σπύρος Τσαμπικάκης η καμένη έκταση είναι τεράστια με τις πρώτες εκτιμήσεις να την υπολογίζουν στο 30 με 35% της συνολικής επιφάνειας του νησιού.


«Η έκταση που έχει καεί σε όλη την περιοχή, είναι τεράστια με το drone καταφέραμε να δείξουμε το 1/5 της περιοχής που έχει καεί. Αυτό που λένε πως έχει καεί το 10% της συνολικής επιφάνειας του νησιού για μένα είναι μεγάλο ψέμα, τουλάχιστον το 30 με 35% είναι. Έχει καεί το μεγαλύτερο μέρος της δασικής έκτασης. Μιλάμε για παρθένο δάσος, μόνο κάτι δρόμους πυρόσβεσης είχε» τονίζει στο protothema.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο νωρίς το πρωί υπήρξε στο Βάτι αναζωπύρωση της φωτιάς ωστόσο κατάφεραν και την έσβησαν γρήγορα πριν επεκταθεί. «Σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς όλες αυτές τις ημέρες παίζει η γενναιότητα των εθελοντών. Παιδιά 20χρονα ρίχνονται στην μάχη με τις φλόγες και τα δίνουν όλα για να σώσουν ό,τι μπορούν εδώ και πέντε έξι μέρες. Αν περιμέναμε από δήμο και περιφέρεια φοβάμαι πως θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα».

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Συμφωνούν οι τιμές στο ράφι με αυτές στο ταμείο; Τι έδειξε έλεγχος της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή

«Γέμισαν» οι πρώτες βοήθειες λόγω καύσωνα - Ποια περιστατικά αφορούν οι περισσότερες επισκέψεις

Σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Πότε θα συνέλθει πρώτη φορά

SOS από Πυροσβεστική για τα μπάρμπεκιου - Πέντε προληπτικα μέτρα για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top