ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Αγχίαλος: Η στιγμή που το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών «χτυπά» τζαμαρίες καταστημάτων - Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας για τρία χιλιόμετρα

Νέα Αγχίαλος: Η στιγμή που το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών «χτυπά» τζαμαρίες καταστημάτων - Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας για τρία χιλιόμετρα

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.

Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που το ωστικό κύμα «χτυπά» τζαμαρίες καταστημάτων:

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μετέδωσαν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως την Σκόπελο.

Οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Πάντως, το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί. Οι αποθήκες αυτές βρίσκονται 4 μίλια βόρεια από το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρήξεις έγιναν στις αποθήκες που φυλάσσονται τα πυρομαχικά για τα readiness των μαχητικών αεροσκαφών που απογειώνονται όταν γίνονται παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Από την Πολεμική Αεροπορία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις όταν πλησίαζε η φωτιά. Το προσωπικό που υπηρετούσε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις πυρομαχικών απομακρύνθηκε εγκαίρως, αναφέρουν αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

«Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περιουσίες», τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Το 80% της Νέας Αγχιάλου έχει εκκενωθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στην απόλυτη εκκενωση.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας τρία χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων με μήνυμα του 112

Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά Αγχιάλου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Με την πύρινη κόλαση να μαίνεται στη Νέα Αγχίαλο, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος.

Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία.

«Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε, δε, για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top