ΟΗΕ: Αρνητικό αντίκτυπο στην απομάκρυνση των κυανόκρανων από το Μάλι το πραξικόπημα στο Νίγηρα

ΟΗΕ: Αρνητικό αντίκτυπο στην απομάκρυνση των κυανόκρανων από το Μάλι το πραξικόπημα στο Νίγηρα

Το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα ενδέχεται να έχει «αρνητικό αντίκτυπο» στην αποχώρηση των δυνάμεων του ΟΗΕ που συμμετέχουν στην ειρηνευτική επιχείρηση στο γειτονικό Μάλι, εκτίμησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ χθες Πέμπτη.

Τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τερμάτισε την αποστολή, που διαρκούσε δεκαετίες, μετά την απροσδόκητη απαίτηση της χούντας των συνταγματαρχών η δύναμη των περίπου 13.000 μελών να αποχωρήσει.

Οι ΗΠΑ έκριναν πως την απόφαση του στρατιωτικού καθεστώτος στο Μάλι επηρέασε καθοριστικά η ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ.

Το Τσαντ είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στη MINUSMA, περίπου 1.400 στρατιωτικούς, και το πραξικόπημα στον Νίγηρα δυσκολεύει την αποχώρησή τους.

Η απόφαση του ΣΑ προβλέπει ότι η ειρηνευτική δύναμη πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αποχώρησή της περί τα τέλη της χρονιάς.

Αν το στρατιωτικό καθεστώς διαρκέσει «θα έχει αρνητικό αντίκτυπο» στο εγχείρημα «της απόσυρσής μας», είπε ο κ. Ντουζαρίκ ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Νιαμέ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ραντεβού με χαμηλές προσδοκίες, ελπίδες επανεκκίνησης στο Κυπριακό

Ασθενοφόρα: Ποιες μεταφορές ασθενών καλύπτει το ΓεΣΥ - Πόσα στοιχίζει

Έτσι θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τον καύσωνα - Οι ζημιές που προκαλούνται και «ο  μύθος» για το air condition και την βενζίνη

Τους ανέκοψαν για έλεγχο και έπιασαν «λαβράκι» - Στην κατοχή τους διαρρηκτικά εργαλεία

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE