ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία - Στον κατάλογο ακόμη 7 άτομα και 5 οντότητες

Νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία - Στον κατάλογο ακόμη 7 άτομα και 5 οντότητες

Το Συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα κατά επτά Ρώσων πολιτών και πέντε ρωσικών οντοτήτων που ευθύνονται για τη διεξαγωγή εκστρατείας χειραγώγησης ψηφιακών πληροφοριών με τίτλο «RRN» (Recent Reliable News) με στόχο τη στρέβλωση των πληροφοριών και τη διάδοση προπαγάνδας υπέρ του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Η εκστρατεία αυτή, στην οποία έχουν συμμετάσχει κρατικοί φορείς ή φορείς που συνδέονται με το ρωσικό κράτος, βασίζεται σε ψευδείς ιστοσελίδες που σφετερίζονται την ταυτότητα εθνικών μέσων ενημέρωσης και κρατικών ιστοτόπων, καθώς και σε ψευδείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η συντονισμένη και στοχευμένη χειραγώγηση πληροφοριών αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης υβριδικής εκστρατείας της Ρωσίας κατά της ΕΕ και των κρατών μελών.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο επέβαλε περιοριστικά μέτρα στo InfoRos και σε τρεις από τους ιδρυτές του. Το InfoRos είναι ένα διαδικτυακό μέσο που συνδέεται στενά με τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) και είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία περισσότερων από 270 διαδικτυακών εικονικών μέσων ενημέρωσης που επιδίδονται σε προπαγάνδα υπέρ του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Άλλες καταχωρίσεις αφορούν την ANO Dialog, μια ρωσική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από το Τμήμα Πληροφοριών και Τεχνολογίας της Μόσχας και συνδέεται στενά με το Προεδρικό Γραφείο, το Ινστιτούτο της Ρωσικής Διασποράς, καθώς και τις Social Design Agency και Structura National Technologies, δύο ρωσικές εταιρείες ΤΠ οι οποίες εμπλέκονται στην εκστρατεία ψηφιακής παραπληροφόρησης «RRN» (Recent Reliable News) που κατευθύνεται από τη Ρωσία, και εξέχοντες εκπροσώπους των παραπάνω οντοτήτων.

Όπως επισημαίνεται, η ΕΕ έχει εξελίξει τα εργαλεία και τις προσεγγίσεις της για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης πληροφοριών και των παρεμβάσεων από το εξωτερικό (FIMI). Τα μέτρα που θεσπίστηκαν αποτελούν μέρος αυτής της πολιτικής.

Συνολικά, τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας επιβάλλονται πλέον έναντι περίπου 1.800 ατόμων και οντοτήτων. Όλα τα πρόσωπα που έχουν καταχωρηθεί υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, ενώ απαγορεύεται να τους διατίθενται κεφάλαια από πολίτες και εταιρείες της ΕΕ. Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα υπόκεινται σε ταξιδιωτική απαγόρευση, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος της ΕΕ ή να διέλθουν από αυτό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top