ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφει η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών από την Ελλάδα

Επιστρέφει η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών από την Ελλάδα

Επιστρέφει σήμερα η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών από την Ελλάδα, η οποία είχε συνδράμει στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είχε αποσταλεί μετά από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυπριακή αποστολή αποτελείτο από δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών, με τέσσερα άτομα πλήρωμα και επτά άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

Η μονάδα πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών είχε ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου του 2023 στο rescEU. Το rescEU έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων μονάδων για ανταπόκριση, με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ. Υπηρεσία επαφής του μηχανισμού στην Κύπρο είναι η Πολιτική Άμυνα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου είπε ότι η κυπριακή αποστολή επιστρέφει σήμερα και θα την υποδεχθούν οι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου Γεωργίας - ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Γεωργίου, και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου – μαζί με το Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Το μέλος της κυπριακής αποστολής και Δασικός Λειτουργός Α’ Τάξης του Τμήματος Δασών, Σταύρος Μούχλης, σε δηλώσεις του είπε ότι τα αεροσκάφη και το πλήρωμα τους αναμένεται να είναι στην Κύπρο γύρω στις 13:00 με 13:30, ενώ το υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους αναμένεται γύρω στις 15:00 με πτήση της Aegean.

Αναφορικά με την αποστολή, ο κ. Μούχλης είπε ότι ήταν μια πολυήμερη αποστολή, από την οποία απέκτησαν εμπειρίες μέσα από τις επιχειρήσεις.

Σημείωσε ότι η κυπριακή αποστολή ήταν συνεχώς στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι και επιχειρούσε στις περιοχές Κορινθίας, Βοιωτίας και Αττικής.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μούχλης είπε ότι κατά την άφιξη της αποστολής στην Κύπρο, γύρω στις 15:30 εκεί στην Μονάδα Πτητικών Μέσων στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα γίνει τελετή υποδοχής της κυπριακής αποστολής.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Μούχλης είπε ότι τα αεροσκάφη θα πάνε απευθείας στη βάση τους στην Πάφο, θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και μετά θα κατευθυνθούν στη Λάρνακα στο πλαίσιο περιπολίας, όπου θα προσγειωθούν για την εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top