ΔΙΕΘΝΗ

NASA: Έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο Voyager 2

NASA: Έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο Voyager 2

Η NASA έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο Voyager 2, που βρίσκεται δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

Το Voyager 2 έχασε την επαφή του από τότε που οι ελεγκτές πτήσης έστειλαν λάθος εντολή, πριν από μια εβδομάδα, στρέφοντας την κεραία του μακριά από τη Γη. Η κεραία του διαστημικού σκάφους μετατοπίστηκε μόλις κατά 2%, αλλά ήταν αρκετό για να διακοπεί η επικοινωνία.

Η NASA δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τεράστια κεραία της στην Καμπέρα της Αυστραλίας βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχαία σήματα από το Voyager 2, το οποίο σήμερα απέχει πάνω από 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (12 δισεκατομμύρια μίλια). Χρειάζονται περισσότερες από 18 ώρες για να φτάσει ένα σήμα στη Γη από τόσο μακριά.

Οι εναλλακτικές
Την ερχόμενη εβδομάδα, η κεραία της Καμπέρα – μέρος του Deep Space Network της NASA – θα “βομβαρδίσει” την περιοχή του Voyager 2 με τη σωστή εντολή, με την ελπίδα ότι θα πετύχει το στόχο της, σύμφωνα με το Jet Propulsion Laboratory της NASA, το οποίο διαχειρίζεται τις αποστολές Voyager.

Διαφορετικά, η NASA θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για μια αυτόματη επαναφορά του διαστημικού σκάφους που θα πρέπει να αποκαταστήσει την επικοινωνία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Το Voyager 2 εκτοξεύτηκε το 1977 για να εξερευνήσει τους εξωτερικούς πλανήτες, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το πανομοιότυπο δίδυμό του, το Voyager 1. Το Voyager 1 εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με τη Γη, αλλά τώρα απέχει σχεδόν 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (15 δισεκατομμύρια μίλια), καθιστώντας το το πιο μακρινό διαστημικό σκάφος της ανθρωπότητας.

 

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top