ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχει για αποκατάσταση ζημιών και επιδιόρθωση βλαβών λόγω της πυρκαγιάς η ΑΗΚ

Τρέχει για αποκατάσταση ζημιών και επιδιόρθωση βλαβών λόγω της πυρκαγιάς η ΑΗΚ

Σε άμεσες ενέργειες για αποκατάσταση Ζημιών στο Δίκτυο Διανομής στις Περιοχές των Κοινοτήτων Απαισιάς και Παραμύθας, που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, προβαίνει η ΑΗΚ.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΑΗΚ:

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες, η ΑΗΚ βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά στις περιοχές της επαρχίας Λεμεσού. Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία και οι ομάδες ειδικών της ΑΗΚ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών και κατά συνέπεια επαναφορά της ηλεκτροδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες του προσωπικού, κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζονται άοκνα για πάνω από δύο εικοσιτετράωρα, εξαιτίας και της χθεσινής μεγάλης αναζωπύρωσης.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί και αντικατασταθεί 2 Εναέριοι Μετασχηματιστές, 10 πάσσαλοι Μέσης Τάσης και 6 πάσσαλοι Χαμηλής Τάσης, σε διάφορες περιοχές των πιο πάνω κοινοτήτων.

Επιπρόσθετα, με σκοπό την άμεση επαναφορά της ηλεκτροδότησης, και όπου αυτό ήταν εφικτό, έχουν τοποθετηθεί γεννήτριες στο Δίκτυο μέχρι την τελική αποκατάσταση των ζημιών.

Με τη σταδιακή αποπεράτωση των αναγκαίων εργασιών, το Δίκτυο ενεργοποιείται άμεσα και αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση οικιακών και άλλων υποστατικών των Κοινοτήτων που επηρεάστηκαν.

Έχει ήδη γίνει σχεδόν πλήρης επαναφορά της ηλεκτροδότησης πλην ελάχιστων σημείων (δυο μεμονωμένες κατοικίες οι οποίες έχουν εκτεταμένες ζημιές και μια γεώτρηση στο δρόμο Παραμύθας - Γεράσας), για τα οποία γίνονται προσπάθειες για επαναφορά το συντομότερο δυνατό.

Τονίζεται ότι για σκοπούς ασφάλειας, οι Χρήστες Δικτύου θα πρέπει να θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται συνεχώς υπό τάση, δηλαδή ότι έχουν ρεύμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για υποστατικά και εγκαταστάσεις τα οποία υπέστησαν ζημιές λόγω της πυρκαγιάς, και από τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν κίνδυνοι εξαιτίας της ηλεκτροδότησής τους.

Η ΑΗΚ προβαίνει στο δικό της εξωτερικό οπτικό έλεγχο των υποστατικών, όμως η συνδρομή των ιδιοκτητών-χρηστών των υποστατικών αυτών είναι πολύ σημαντική.
Οι ιδιοκτήτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν με την ΑΗΚ στα τηλέφωνα 25205202 και 25205221.

Απόλυτη προτεραιότητα της ΑΗΚ είναι να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες επιδιόρθωσης του Δικτύου. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν επηρεαστεί για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντός Σεπτεμβρίου σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Η διαδικασία που θα ακολουθείται για διορισμούς σε Ημικρατικούς

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top