ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Αθήνα για τα επεισόδια στην Πύλα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Αθήνα για τα επεισόδια στην Πύλα

Για «απρόκλητη επίθεση στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ» και «κατάφωρη παραβίαση του status quo» έκανε λόγο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας, σήμερα, για όσα έγιναν την Παρασκευή στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε, επίσης, ότι «η κίνηση δεν έχει προηγούμενο», επισημαίνοντας ότι «Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί σε αυτή τη μάχη» και πώς «δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

Παράλληλα, το ΚΚΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «η αυθαίρετη απόφαση των κατοχικών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προχωρήσουν σε “μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες” για τη διάνοιξη δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα (που κατοικείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) και η επίθεση σε δυνάμεις του ΟΗΕ, αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη “νεκρή ζώνη” και αναβάθμιση του “ψευδοκράτους” και πυροδοτεί επικίνδυνη ένταση στην περιοχή».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει, επίσης, ότι «η απόφαση των κατοχικών αρχών λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη πολύμορφα “παζάρια» που προωθούνται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη συμμετοχή της ελληνικής, της κυπριακής και της τουρκικής αστικής τάξης, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

«Η πάλη για τον τερματισμό της κατοχής, για Κύπρο ανεξάρτητη, ενιαία, δηλαδή ένα και όχι δύο κράτη με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, αναδεικνύει τη σημασία της απόρριψης των σχεδίων των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των διχοτομικών μεθοδεύσεων στην Κύπρο και των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και τονίζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «ακραίες απαιτήσεις και πρακτικές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές» και υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να σημαίνει παραίτηση από το Διεθνές Δίκαιο». «Οποιαδήποτε παρέκκλιση θα δημιουργήσει κάκιστο προηγούμενο και δεν θα συμβάλει στην ειρήνη και τη συνανάπτυξη των χωρών της περιοχής. Η χώρα μας, όπως αποδείχθηκε την περίοδο 2015 - 2019, έχει και διπλωματική ισχύ και ακλόνητα νομικά ερείσματα. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχει εντολή να αποκλίνει από αυτά», καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top