ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία στις ΗΠΑ για... μία σημαία - Μεγάλο το ιστορικό ομοφοβικών αναρτήσεων του 27χρονου στο Twitter

Δολοφονία στις ΗΠΑ για... μία σημαία - Μεγάλο το ιστορικό ομοφοβικών αναρτήσεων του 27χρονου στο Twitter

Ένας 27χρονος δολοφόνησε μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, επειδή εκείνη είχε τοποθετήσει μια σημαία του Pride έξω από το κατάστημά της.

Ο δράστης είχε ιστορικό ομοφοβικών και αντισημιτικών αναρτήσεων στα social media. Παρόλα αυτά, για μέρες μετά τη δολοφονία, ο λογαριασμός του στο X- το πρώην Twitter- παρέμενε ενεργός.

Ο Τράβις Ικεγκούτσι πυροβόλησε και σκότωσε την Λόρι Κάρλετον, έξω από το κατάστημα με ρούχα που είχε η 66χρονη στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Πριν τη δολοφονήσει, της επιτέθηκε φραστικά, με υβριστικά σχόλια για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, επειδή η γυναίκα είχε τοποθετήσει μια σημαία Pride έξω από το κατάστημά της. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 66χρονη δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά ήταν υπέρμαχός της.

Λίγο μετά τη δολοφονία της Λόρι Κάρλετον, αστυνομικοί εντόπισαν τον Τράβις Ικεγκούτσι. Ο 27χρονος ήταν οπλισμένος και έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Μπαράζ ομοφοβικών αναρτήσεων στο Twitter

Μετά το έγκλημα οι αρχές διαπίστωσαν πως ο 27χρονος είχε ιστορικό ομοφοβικών και αντισημιτικών αναρτήσεων στα social media. Όμως, παρότι οι αρχές δημοσίως επιβεβαίωσαν ότι ο Ικεγκούτσι έκανε στο παρελθόν τέτοιες αναρτήσεις στο Twitter, για τουλάχιστον δύο ημέρες η πλατφόρμα δεν είχε μπλοκάρει τον λογαριασμό.

Η Αλεχάντρα Καραμπάλο, από τη Cyberlaw Clinic της Νομικής του Χάρβαρντ, έγραψε σε ανάρτηση ότι έκανε αναφορά για το περιεχόμενο του λογαριασμού, αλλά η απάντηση που της έστειλε η εταιρεία ήταν «Αφού εξετάσαμε τις διαθέσιμες πληροφορίες, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι (ο λογαριασμός) δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς ασφαλείας μας».

Το CNN απευθύνθηκε στο Twitter, ρωτώντας γιατί παρέμενε ενεργός ο λογαριασμός. «Θα σας απαντήσουμε σύντομα», ήταν το αυτόματο μήνυμα που εστάλη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Μισή ώρα αργότερα, ο λογαριασμός «κατέβηκε» από την πλατφόρμα.

Στον λογαριασμό του στο Twitter o 27χρονος είχε «καρφιτσωμένη» μια φωτογραφία με σημαία του Pride να φλέγεται. «Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα πρέπει να σταματήσουν να ζητούν την αποδοχή του κόσμου. Αντί για αυτό, θα έπρεπε να ανοίξουν την καρδιά τους στον Ιησού και να γυρίσουν την πλάτη στην ψευδή σεξουαλική ταυτότητα, που ο διάβολος τους ξεγέλασε ότι έχουν», ανέφερε σε μία από τις απανωτές ομοφοβικές αναρτήσεις του, ενώ χαρακτήριζε «καρκίνο» τη συμπερίληψη.

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top