ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σιζόπουλος στο ΤhemaΟnline: «Το ερώτημα είναι απλό: Ποιες είναι οι πήγες χρηματοδότησης της Ομάδα Κύπρος;»

Μ. Σιζόπουλος στο ΤhemaΟnline: «Το ερώτημα είναι απλό: Ποιες είναι οι πήγες χρηματοδότησης της Ομάδα Κύπρος;»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλώντας στην ιστοσελίδα μας με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με την έρευνα κάλπης που διενεργεί αυτές τις μέρες για το Κυπριακό, η μη κυβερνητική οργάνωση «Ομάδα Κύπρος» , μας παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Διαβάσετε εδώ την ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιζόπουλος δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για το εν λόγω ζήτημα σημειώνοντας μόνο ότι, «η ΕΔΕΚ έθεσε ένα απλό ερώτημα που έχει να κάνει με τις χρηματοδοτικές πηγές της συγκεκριμένης οργάνωσης».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα υποστηρίζει η ΕΔΕΚ η «Ομάδα Κύπρος» οφείλει να δώσει στην δημοσιότητα τις πηγές χρηματοδότησης της με διαφάνεια, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες οι εν λόγω έρευνες στοιχίζουν γύρω στις  €10.000 – 12.000 ευρώ.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως μια μη κυβερνητική οργάνωση 40 ατόμων βρίσκει σε τόσο μικρό σύντομο χρονικό διάστημα τέτοιους χρηματικούς πόρους για να διενεργεί τέτοιες έρευνες», σημειώνουν στελέχη της ΕΔΕΚ. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε και σε όσους κατηγορούν την ΕΔΕΚ – μεταξύ αυτών και η «Ομάδα Κύπρος» - ότι δεν θέλει λύση. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε με νόημα πως «μας επικρίνουν επειδή δεν θέλουμε μια ρατσιστική λύση στην βάση της συνομοσπονδίας κρατών».

Πρόσθεσε δε ότι αυτό που ζητάει η ΕΔΕΚ είναι μια λύση που θα διασφαλίζει την συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top