LIKE ONLINE

Γάμος: 1+2 λόγοι για τους οποίους η γυναίκα θα «κουραστεί» - Η αναγνώριση μπορεί να φέρει ξανά την ευτυχία

Γάμος: 1+2 λόγοι για τους οποίους η γυναίκα θα «κουραστεί» - Η αναγνώριση μπορεί να φέρει ξανά την ευτυχία

Μπορεί η στερεοτυπική εικόνα των διακοπών να είναι ένα ζευγάρι που περπατάει χέρι χέρι στην παραλία ή απολαμβάνει αγκαλιασμένο το ηλιοβασίλεμα, αλλά στην πραγματικότητα αυτές τις μέρες κάποιοι εύχονται από μέσα τους να επιστρέψουν σύντομα στην πόλη γιατί, απλά, νιώθουν να βαριούνται ο ένας τον άλλο μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Ειδικά αν είναι παντρεμένοι εδώ και εκατό χρόνια – ή τουλάχιστον έτσι αισθάνονται. Γιατί όμως μια γυναίκα έχει κουραστεί από το γάμο της και επιθυμεί, κατά βάθος, νέες συγκινήσεις; Ακολουθεί ένας βασικός λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό – συν δύο ακόμα πιθανές αιτίες. Τα καλά νέα; Αν τις αναγνωρίσετε και τις αντιμετωπίσετε, ίσως η κοινή ζωή σας να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον.

Νο1: Δεν είστε ικανοποιημένες με κάποια άλλη πτυχή της ζωής σας.

Και προβάλλετε τα συναισθήματά σας στο σύζυγό σας. «Για είκοσι χρόνια ήμουν dating coach, στη διάρκεια των οποίων έμαθα πολλά για τις σχέσεις – μεταξύ άλλων, ότι έχω πέσει κι εγώ σε αυτή την παγίδα» σχολιάζει σχετικά η Ronnie Ann Ryan. «Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι τον κατηγορούσα για πράγματα που δεν ήταν τόσο σημαντικά όσο τα θεωρούσα, αντιμετώπισα το πραγματικό πρόβλημα και μόλις τον απάλλαξα από το στρες που δεν του άξιζε, είναι εκπληκτικό το πόσο βελτιώθηκε η σχέση μας».

Νο2: Εσείς έχετε εξελιχθεί, ενώ εκείνος όχι – ή έχει εξελιχθεί προς διαφορετική κατεύθυνση.

Συνειδητοποιείτε έτσι, είτε σταδιακά είτε ξαφνικά, ότι είστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι από ό,τι στην αρχή της σχέσης σας και πως στην πραγματικότητα δεν μοιράζεστε τόσα κοινά όσα στο παρελθόν. «Παρόλο που κάθε γάμος είναι μοναδικός, σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα εξελίσσεται ενώ ο σύντροφός της όχι, η αρχική έλξη ξεθωριάζει και πλέον το ζευγάρι δεν μοιράζεται ούτε εκφράζει κοινές αξίες» όπως το θέτει η life management consultant Ruth Schimel.

Νο3: Από το γάμο λείπουν οι νέες εμπειρίες και ο αυθορμητισμός.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να βαριέστε είναι, πολύ απλά, η μονοτονία. Παρόλο που μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας είναι σημαντική σε κάθε σχέση, εξίσου σημαντικές είναι και οι εναλλαγές, που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον και το πάθος, από μια βραδινή έξοδο μέχρι ένα μακρινό ταξίδι. «Οι μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν επένδυση χρόνου και ενέργειας. Παρόλο που πολλές αρχίζουν με ενθουσιασμό, είναι εύκολο να παγιδευτούν σε μια προβλέψιμη ρουτίνα, με δουλειά, φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού, διαχείριση δραστηριοτήτων και οικονομικών υποχρεώσεων» όπως υπενθυμίζει η κλινική ψυχολόγος Dr. Cortney Warren. «Όμως έχουμε ανάγκη και από πάθος, το οποίο διεγείρουν οι καινούριες δραστηριότητες που μας εμπνέουν και ο διάλογος που μας κρατά σε εγρήγορση».

Πηγή: marieclaire.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top