Αυτά είναι τα πιο παράξενα ονόματα που συναντάς στην Κύπρο – Πόσοι τα έχουν

Αυτά είναι τα πιο παράξενα ονόματα που συναντάς στην Κύπρο – Πόσοι τα έχουν

Νία, Χάρια, Ανατόλιος, Χριστιανός, Καλοδότη, Πανάρετος, Ρόη, Ζουβάνης, Έμι και Ιώ… Αυτά είναι μόνο δέκα από τα εκατόν και πλέον πιο παράξενα ονόματα που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού το 2011, για τα προαναφερθέντα ονόματα, καθώς και μερικές δεκάδες άλλα ονόματα, καταγράφηκαν 10 με 20 περιπτώσεις.

Με βάση τα εν λόγω στοιχεία, από τα πιο παράξενα ονόματα στην Κύπρο με μόλις δέκα καταγραφές είναι αυτά της Άννας Λίζας, της Άρτας, του Δημητριανού, του Δρόσου, της Θεοτέρας, της Ισιδώρας, του Κανάρη (ναι είναι όνομα κι όχι επίθετο!), του Λαυρέντιου, της Λορέτας, της Μαριλίζας, της Μαριμπέλ, του Μέμνων, του Μερκούρη, του Μορφάκη, της Ντάλιας, του Ροδοθέου, της Φειλίσιας και της Χρυσήλιας.

Στην Κύπρο καταγράφηκαν, ακόμη, 11 φορές τα εξής ονόματα: Αίαντας, Άντρεα Μαρί, Δάκης, Δημούλα, Εριέττα, Ερνέστο, Ζένια, Θωμαΐδα, Ιερώνυμος, Λάρκος, Μαριάντρια, Παρθενία, Ρίκα, Σωκρατία, Φλωρεντίνος και Φρειδερίκος.

Από 12 φορές, επίσης, καταγράφηκαν τα ονόματα Αυξεντία, Γλαύκη, Έμι, Έρια, Ευστρατία, Ζαφείρης, Ιώ, Μανωλία, Μαρία Μάγδα, Μέμνια, Μιμή, Ναδίνα, Ραμόν, Ροβέρδα, Ρωξάνη, Σαμψών, Φαίη και Χρυσόθεμης.

Άλλα παράξενα ονόματα

Από 13 φορές, εξάλλου, καταγράφηκαν τα ονόματα Άντα, Αρσενία, Εκάβη, Έλμα, Ευκλείδης, Ζουβάνης, Ηρακλειδία, Μίμης, Ριχάρδος και Χρυσούλης, ενώ από 14 φορές καταγράφηκαν τα ονόματα Ελίνος, Ηλιόφωτος, Ιπποκράτης, Κλέαρχος, Πλαστήρας, Πολυνίκης και Τζιοβάνης.

Από 15 φορές καταγράφηκαν τα ονόματα Αριστοκλής, Δομίνικος, Έλληνας, Ζέτα, Ζήσιμος, Καλοδότη, Κλαύδιος, Κρυστάλλω, Λάμπης, Μακεδόνας, Μαλάμω, Μαρία Τερέζα, Μαριγιάννα, Μαρούσα, Μαυρίκιος, Πανάρετος, Πανδώρα, Περσέας, Πολυβία, Πολυδώρα, Πορφύριος, Ρόη και Φωφώ.

Πέραν των πιο πάνω ονομάτων, από 16 φορές κατά την απογραφή καταγράφηκαν και τα εξής ονόματα: Ανατόλιος, Δανός, Θεοδότη, Θέος, Θεότη, Λόρια, Μυρσίνη, Τριανταφυλλιά και Χριστιανός.

Από 17 φορές συναντάμε στην Κύπρο τα ονόματα Αριστονίκη, Μοδέστα, Πουλχερία, Προδρομούλα, Σαπφώ, Φιλόθεος, Χάρια, από 18 φορές τα ονόματα Αριστέα, Δάφνης, Νία, Παρθένιος, Ρηγίνα, Χρυσοθέμη, ενώ 19 φορές συναντάμε τα ονόματα Δαμιανή, Ζίνος, Λώρης, Μαρκέλλος, Μύδια και Ντόρια.

Τέλος, στην απογραφή του 2011 καταγράφηκαν 20 φορές τα ονόματα Αθηνάκης, Αρκάδιος, Ασημίνα, Δωροθέος και Φιλόκυπρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE