ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΟ: Kάθετα αντίθετη με τις ιδιωτικοποιήσεις

ΠΕΟ: Kάθετα αντίθετη με τις ιδιωτικοποιήσεις

Η ΠΕΟ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά την έντονη και κάθετη αντίθεση της με τις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέροντας ότι είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δρομολογεί τις ενέργειες που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Προχωρεί, σημειώνει, στη διάλυση της CYTA ως ημιδημόσιου οργανισμού ενώ προχωρεί και στις διαδικασίες για ιδιωτικοποίηση των κυπριακών λιμανιών.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων κανένα δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετεί, το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα.

“Με τις ενέργειες που δρομολογεί η κυβέρνηση, ο δημόσιος κοινωνικός πλούτος θα ξεπουληθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα, ο κοινωνικός έλεγχος πάνω στους οργανισμούς δημόσιας ωφέλειας οι οποίοι προσφέρουν ουσιώδεις υπηρεσίες θα απολεστεί, ενώ παράλληλα το κράτος θα χάσει έσοδα εκατομμυρίων που λαμβάνει από τα κέρδη αυτών των οργανισμών και τα οποία μπορούσε να αξιοποιεί για το ευρύτερο κοινωνικό όφελος”, προστίθεται.

Η εγκατάλειψη της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και η διατήρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ημιδημόσιων οργανισμών επαναλαμβάνουμε, συνεχίζει, ότι είναι και η πιο σίγουρη και ασφαλής διαδικασία διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι θα συνεχίσει σ’ όλα τα επίπεδα να δίνει τη μάχη για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία ευρύτερα σε συστράτευση για να προστατευθούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top