ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ιστορική στιγμή»: Παραδόθηκε το Κτήριο της Σχολής του ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Πάφο - «Αποτελεί κόσμημα για τον τόπο» - Φωτογραφίες

«Ιστορική στιγμή»: Παραδόθηκε το Κτήριο της Σχολής του ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Πάφο - «Αποτελεί κόσμημα για τον τόπο» - Φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, ο Δήμος Πάφου πραγματοποίησε την τελετή παράδοσης του κτηρίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην Πάφο στο Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ζαφείρη, στο οποίο θα εγκατασταθεί η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ακαδημία Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης του κτηρίου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή, αναφέροντας πως «το επόμενο διάστημα αναμένεται να ζήσουμε και άλλες σημαντικές και ιστορικές στιγμές για την Πάφο, όπως όταν θα προσέλθουν οι πρώτοι 300 περίπου φοιτητές ξεκινώντας στις 25 Σεπτεμβρίου καθώς και η μέρα της τέλεσης των εγκαινίων».

Σήμερα όμως, είπε, «είναι μια εξίσου σημαντική ημέρα γιατί παραδίδεται αυτό το κτίριο από τον ιδιοκτήτη της γης και του κτηρίου που έγινε με χρηματοδότηση από το Κράτος, και με συνεισφορά από τον προϋπολογισμό του ΤΕ.ΠΑ.Κ».

«Παραδίδεται αυτό το κτήριο στο ΤΕ.ΠΑ.Κ και πλέον για πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή αυτής της πόλης εγκαθίσταται μια δημόσια Πανεπιστημιακή Σχολή», πρόσθεσε. Ένα διαχρονικό αίτημα αυτής της πόλης να φιλοξενήσει δημόσια Πανεπιστημιακή Σχολή πλέον επιτυγχάνεται, είπε.

Εμείς, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, «η ομάδα του Δήμου Πάφου και των Τεχνικών Υπηρεσιών, σε απόλυτη συνεργασία με το ΤΕ.ΠΑ.Κ και με όλους τους αρμοδίους αλλά και τους υπεργολάβους του έργου, εργαστήκαμε πολύ σκληρά τους τελευταίους 13 μήνες για να επιτευχθεί αυτό που βλέπουμε μπροστά μας ένα κτήριο που αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για τον τόπο μας και που τηρεί όλες τις προδιαγραφές για να είναι πανεπιστημιακό κτίριο».

Ο Δήμαρχος Πάφου ευχαρίστησε τον Πρύτανη του ΤΕ.ΠΑ.Κ Παναγιώτη Ζαφείρη και όλους τους συνεργάτες του στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά και όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό που ενεπλάκη στη λήψη αποφάσεων και την προώθηση όλων των γραφειοκρατικών και τεχνοκρατικών ζητημάτων.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως ο Δήμος Πάφου θα παραμείνει στο πλευρό του ΤΕ.ΠΑ.Κ χωρίς σε καμία περίπτωση να παρεμβαίνει στο έργο του.

Είπε επίσης πως αναμένεται τον Οκτώβριο στο ακριβώς διπλανό τεμάχιο γης ο Δήμος Πάφου να ανεγείρει φοιτητική εστία 203 δωματίων κόστους περίπου 13- 14 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο της τάξης 1 – 1,5 εκατ. ευρώ για να τοπιοτεχνηθούν 15.000 τετραγωνικά μέτρα που περιβάλλουν πίσω από το Πανεπιστήμιο. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα γίνουν ανοικτοί χώροι, όπως γήπεδα μπάσκετ, τένις, χώροι στάθμευσης, παιδότοποι και χώροι πρασίνου.

Ο κ. Φαίδωνος μνημόνευσε σήμερα και τον δωρητή της γης που προσφέρθηκε στον Δήμο Πάφου και που ανεγέρθηκε το ΤΕ.ΠΑ.Κ που ήταν η οικογένεια Κουκή και Μαρούλας Ιωαννίδου.

Στις δικές του δηλώσεις ο Πρύτανης του ΤΕ.ΠΑ.Κ Παναγιώτης Ζαφείρης χαρακτήρισε σημαντική την σημερινή ημέρα της παραλαβής του κτιρίου από τον Δήμο Πάφου.

Η πορεία αυτή, ανέφερε, ξεκίνησε περίπου τρία χρόνια προηγουμένως με συζητήσεις και πολύ προσπάθεια από πολλούς. Ευχαρίστησε την Πολιτεία που ήταν ο χρηματοδότης αυτής της προσπάθειας, τον Δήμο Πάφου για την σκληρή δουλειά αλλά και τον ενθουσιασμό του Δημάρχου ώστε όλα να είναι έτοιμα την κατάλληλη στιγμή και τους συναδέρφους του ακαδημαϊκούς και διοικητικούς αλλά και τον Διευθυντή του ΤΕΠΑΚ που μαζί πετύχαν αυτόν τον στρατηγικό στόχο.

Επιπρόσθετα ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο του ΤΕ.ΠΑ.Κ στην Πάφο θα φιλοξενήσει 300 φοιτητές ενώ σταδιακά θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.000 φοιτητές σε βάθος χρόνου.

Είπε ακόμη πως η παρουσία του ΤΕ.ΠΑ.Κ στην Πάφο θα είναι πολύπλευρη και δεν αφορά μόνο την φοίτηση των φοιτητών αλλά και μια σειρά από δράσεις που θα αναπτύξει το Πανεπιστήμιο στην περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top