Γέντζια: Συναντήθηκε με Κιλίτς στην Άγκυρα - Συζήτησαν για το Κυπριακό

Γέντζια: Συναντήθηκε με Κιλίτς στην Άγκυρα - Συζήτησαν για το Κυπριακό

Τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο συζήτησε στην Άγκυρα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Μιροσλάβ Γέντζια σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, η οποία αναφέρει ότι «τονίστηκε ότι πρέπει να προστατευθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να τερματιστεί η άδικη στάση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Επικεφαλής Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας του Προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλιτς συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, Μιροσλάβ Γέντζια.

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, οι εξελίξεις στην Κύπρο και οι εργασίες σχετικά με τον διάδρομο σιτηρών. Τονίστηκε ότι, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, πρέπει να προστατευθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να τερματιστεί η άδικη στάση στο θέμα αυτό», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι «επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις εργασίες σχετικά με τον διάδρομο σιτηρών και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Τουρκία για τις προσπάθειές της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Τραμπ: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»

Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Τραμπ: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε ευθέως τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «δεν θέλει ειρήνη», μετά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια αεροπορική επίθεση της χρονιάς στην ουκρανική πρωτεύουσα, την ώρα που το Κίεβο επιχειρεί να ενισχύσει τη διπλωματική του θέση ενόψει πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας.