ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαρρήκτες με drones και διόπτρες νυκτός!

Διαρρήκτες με drones και διόπτρες νυκτός!

Τους έψαχναν από το 2021 και τους εντόπισαν χθες το απόγευμα στη Λάρνακα, αφού ήλθαν μέσω των κατεχομένων, από μη ελεγχόμενο σημείο, αλλάζοντας τα ονόματά τους…

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο από τους πλέον σεσημασμένους διαρρήκτες, οι οποίοι έδρασαν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 53χρονος, από τη Σερβία, κι ένας 48χρονος, από τα Σκόπια, εναντίον των οποίων διερευνάται ένας τεράστιος αριθμός υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια σε περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Η σύλληψή τους ήταν επεισοδιακή κι έγινε κατορθωτή έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση μελών του ΤΑΕ Αμμοχώστου, με την συνδρομή ανδρών της Α.Δ. Λάρνακας.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε να κινείται στο Μακένζι κι έπειτα από καταδίωξη έγινε κατορθωτό να ακινητοποιηθεί σε περιοχή πλησίον της Αμερικάνικης Ακαδημίας. Κατά την ανακοπή του οχήματός τους, τα δύο πρόσωπα επιτέθηκαν και χτύπησαν αστυνομικούς και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά μετά από ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών έγινε κατορθωτή η σύλληψή τους.

Χρήματα και τιμαλφή

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμά τους, σε ξενοδοχείο της Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, παπούτσια και άλλη περιουσία. Όλα πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόν κλοπής.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και διαρρηκτικά εργαλεία. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες να διέπραξαν παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες επαρχίες. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και προφυλακίστηκαν για περίοδο οκτώ ημερών. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τα δύο αυτά πρόσωπα έφτασαν στην Κύπρο, μέσω Τουρκίας, και από άγνωστο, μη ελεγχόμενο σημείο, πέρασαν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, και οι δύο φέρεται να ενέχονται σε πέραν των 100 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2021 – 2023. Ως επί τω πλείστο, «κτυπούσαν» εξοχικές και πολυτελείς κατοικίες καθώς και τουριστικά συγκροτήματα.

Με drones και διόπτρες!

Ο τρόπος δράσης τους ήταν πανομοιότυπος. Όπως φαίνεται από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που επεξεργάστηκε η Αστυνομία, σ’ όλες τις περιπτώσεις φορούσαν πλατύγυρα καπέλα (απ’ αυτά που φορούσαν οι cowboy) και προσωπίδες στο κεφάλι, ενώ στα χέρια φορούσαν ιατρικά γάντια.

Για να εντοπίζουν τους «στόχους» τους χρησιμοποιούσαν ειδικά drones για παρακολουθήσεις, ενώ επειδή πάντοτε δρούσαν κατά τις νυχτερινές ή τις πρωινές ώρες, χρησιμοποιούσαν επίσης διόπτρες νυκτός. Μόνο τον περασμένο Αύγουστο έγιναν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου 29 επίσημες καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές.

Έγιναν και καταγγελίες για απόπειρες διαρρήξεων, χωρίς να κλαπεί οτιδήποτε. Πιστεύεται πως σχεδόν σ’ όλες τις περιπτώσεις εμπλέκονται οι δύο συλληφθέντες. Όσον αφορά τον 48χρονο, από τα Σκόπια, διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένος ως «απαγορευμένος μετανάστης», καθότι απελάθηκε από την Κύπρο τον Ιούλιο του 2020 μετά που εξέτισε ποινή φυλάκισης για διαρρήξεις και κλοπές που διέπραξε στη Λεμεσό.

Εναντίον του, όμως, εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης από το 2021, με άλλο όνομα, αφού φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε αλλαγή του ονόματός του τρεις φορές στη χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top