ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται μεγάλη τουριστική ανάπτυξη ύψους 20,5 εκατ. ευρώ στην Πόλη Χρυσοχούς - Τί θα περιλαμβάνει

Έρχεται μεγάλη τουριστική ανάπτυξη ύψους 20,5 εκατ. ευρώ στην Πόλη Χρυσοχούς - Τί θα περιλαμβάνει

Το «πράσινο φως» για προώθηση και υλοποίηση μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης στην Πόλη Χρυσοχούς, άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Πρόκειται για έργο με την ονομασία «Leonardo Club Latsi», το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τουριστικά καταλύματα, γραφεία, εστιατόρια, κ.ά, ενώ η πρόσβαση στο χώρο ανάπτυξης θα γίνεται από τη Λεωφόρο Ακάμαντος

Σύμφωνα με τους Μελετητές του προτεινόμενου Έργου, η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί σε μία φάση, με τις κατασκευαστικές εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει και πιο συγκεκριμένα με τις εργασίες θεμελίωσης του Έργου στα σημεία όπου προϋπήρχαν κτήρια.

Σημειώνεται πως, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 30 μήνες, με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται περίπου στα €20.500.000.

Τι θα περιλαμβάνει

Με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής, η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση τουριστικής ανάπτυξης αποτελούμενη από 18 Blocks, έντεκα από τα οποία είναι τουριστικής χρήσης, πέντε είναι δημόσιας χρήσης, ένα είναι σημείο ελέγχου και το άλλο αποτελεί χώρο αθλοπαιδιών με υπόγειο υποστηρικτικό χώρο, στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τους Αρχιτέκτονες του Έργου, προτείνεται συνολικό εμβαδόν κάλυψης 6.477,55 τετραγωνικά μέτρα και συνολικό εμβαδόν δόμησης 7.750 τ.μ., ενώ το υψόμετρο του τεμαχίου ανάπτυξης κυμαίνεται από εννέα μέτρα μέχρι 30 μέτρα.

Πιο αναλυτικά, στα Blocks Α, B, D - I, J, K και L θα βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα, με συνολικό αριθμό δωματίων 136, εκ των οποίων 11 θα είναι για ΑΜΕΑ και θα βρίσκονται στα Blocks F, G και H.

Το κάθε δωμάτιο αναμένεται να περιέχει 2 κλίνες και συνολικά η προτεινόμενη ανάπτυξη θα μπορεί να φιλοξενεί 272 επισκέπτες, ενώ σε κάθε όροφο θα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος και στο ισόγειο όλων των κτιρίων θα υπάρχει και ηλεκτρολογικός χώρος.

Στα υπόγεια, δε, του κάθε Block εντοπίζονται μηχανολογικές εγκαταστάσεις της ανάπτυξης και στους υπόγειους χώρους κάτω από τα Blocks κοινόχρηστων χρήσεων, δημιουργούνται βοηθητικοί χώροι, όπως αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, αποθηκευτικούς χώρους, χώρο πλυντηρίων, εργαστήριο συντηρητή, γυμναστήριο, χώρο παιχνιδιών και δωμάτια υπηρεσίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως, τα Blocks A, B, D, J και K θα αποτελούνται από ένα όροφο, ενώ τα Blocks Ε – I και L θα αποτελούνται από δύο ορόφους.

Εξάλλου, τα Blocks C, P, Q, R και T προορίζονται για δημόσια χρήση και αναμένεται να στεγάζονται κυρίως χώροι εστίασης. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του Έργου στα Blocks C και P θα υπάρχει εστιατόριο, στο Block Q αναμένεται να είναι το μπαρ της πισίνας, στο Block R θα βρίσκεται ένα σνακ μπαρ και στο Block Τ θα χωροθετηθεί παγωταρία.

Σημειώνεται ότι στο Block C εντοπίζεται, επίσης, εμπορική και γραφειακή χρήση και θα αποτελείται από ένα υπόγειο και δύο ορόφους, ενώ το Block P θα αποτελείται από ένα υπόγειο, όπου θα χωροθετηθούν βοηθητικοί χώροι του εστιατορίου, και ένα όροφο.

Επίσης, τα Blocks R, Q και T θα αποτελούνται από ένα όροφο, ενώ κάτω από το Block R χωροθετείται επίσης ένα υπόγειο, το οποίο αποτελεί το γυμναστήριο, χώρο παιχνιδιών και αποθηκευτικό χώρο. Η πρόσβαση στο εν λόγω υπόγειο θα γίνεται από ανελκυστήρα που υπάρχει σε χώρο δυτικά των κολυμβητικών δεξαμενών.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρχουν ακόμα δύο Blocks, το Μ και το Ν. Το Block Μ αφορά το Σημείο Ελέγχου που θα αποτελείται από ένα όροφο και θα βρίσκεται στην κύρια είσοδο του χώρου ανάπτυξης, ενώ το Block Ν αφορά χώρο αθλοπαιδιών με υπόγειο βοηθητικό χώρο.

Επιπρόσθετα, στο προτεινόμενο Έργο αναμένεται να κατασκευαστούν συνολικά 12 κολυμβητικές δεξαμενές, εκ των οποίων η μία είναι η κύρια κολυμβητική δεξαμενή (main pool) της ανάπτυξης με χωρητικότητα 1.495 κυβικά μέτρα και στην οποία συμπεριλαμβάνονται παιδική πισίνα και Spa πισίνα.

Για τις ανάγκες του κτιρίου προτείνεται να δημιουργηθούν 215 χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων οι 9 είναι για ΑΜΕΑ. Επιπλέον, οι Αρχιτέκτονες προτείνουν την κατασκευή 12 χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, καθώς και χώρους στάθμευσης για ταξί και λεωφορεία.

Χώρος πρασίνου και βιολογικός σταθμός

Σύμφωνα, ακόμη, με τα Αρχιτεκτονικά Σχέδια, όπως αυτά έχουν κατατεθεί, 8.675 τ.μ. (>17%) του τεμαχίου ανάπτυξης θα παραχωρηθούν για σκοπούς δημιουργίας δημόσιου χώρου πρασίνου και κοινοτικού εξοπλισμού, ενώ θα παραχωρηθεί και χώρος έκτασης 1.470 τ.μ. για ρυμοτομία, στο βόρειο σύνορο του τεμαχίου ανάπτυξης.

Πέραν των πιο πάνω, θα κατασκευαστεί και ένας βιολογικός σταθμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας με δυναμικότητα 1000 PE και διαστάσεις 28,10 μ. x 10,10 μ. x 4,00 μ., ο οποίος αποτελεί απαίτηση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) μετά από σχετική διαβούλευση των Μελετητών του Έργου.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΤΑΥ, λόγω του μεγέθους της ανάπτυξης και αφού οι εργασίες για το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πόλης Χρυσοχούς (ΣΑΠΟΧ) δεν έχουν ολοκληρωθεί, απαιτείται η κατασκευή Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων και εξασφάλιση άδειας απόρριψης από την αρμόδια αρχή για τη διάθεση του παραγόμενου νερού.

Ο σχεδιασμός του Βιολογικού Σταθμού είναι υπό εξέλιξη και σύμφωνα με το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο θα χωροθετηθεί στο βορειοδυτικό άκρο στην είσοδο της ανάπτυξης, σε υπόγειο χώρο, κάτω από το χώρο τοποθέτησης των κάδων απορριμμάτων. Ωστόσο, τονίζεται ότι ο τελικός σχεδιασμός και η θέση του θα συμφωνηθούν με το ΤΑΥ και τις άλλες Αρμόδιες Αρχές στο στάδιο της Άδειας Οικοδομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές νομοθεσίες και Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις. Σημειώνεται ότι στο τεμάχιο προϋπήρχε βιολογικός σταθμός με Αρ. Άδειας Απόρριψης Αποβλήτων 13/2015/01, ο οποίος θα ακυρωθεί αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες του προτεινόμενου Έργου.

Τέλος, θα εγκατασταθεί ένας υπόγειος υποσταθμός της ΑΗΚ στον υπόγειο βοηθητικό χώρο του Block N (χώρος αθλοπαιδιών), όπου εντοπίζεται ο χώρος αθλοπαιδιών.

Ενεργειακής Κλάσης Α το συγκρότημα

Σύμφωνα, επίσης, με τους Μελετητές του Έργου, για σκοπούς εξοικονόμησης ενέργειας, θα γίνει κάλυψη του κελύφους των κτιρίων με θερμοπρόσοψη και σε όλες τις οροφές των κτιρίων θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Ακόμη, θα γίνει χρήση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου και διπλών υαλοστασίων κι ως εκ τούτου το Έργο αναμένεται να είναι Ενεργειακής Κατηγορίας Α.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top