ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βγαίνει η απόφαση για τον Ονουφρίου - Κατηγορείται για απόπειρα φόνου κατά αστυνομικών

Βγαίνει η απόφαση για τον Ονουφρίου - Κατηγορείται για απόπειρα φόνου κατά αστυνομικών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού θα αναγγείλει εντός της ημέρας (31/08) την απόφαση για την υπόθεση του βαρυποινίτη Ανδρέα Ονουφρίου, ο όποιος τον περσινό Απρίλιο καταζητείτο από την Αστυνομία.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου κατηγορείται για απόπειρα φόνου εναντίον Αστυνομικών, για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και διάφορα άλλα αδικήματα.

Τι έγινε

 Η σύλληψη του Ονουφρίου έγινε στην περιοχή Λάγιας στην Επαρχία Λάρνακας. Ο καταζητούμενος κρυβόταν τις τελευταίες ημέρες σε εξοχικό σπίτι λίγο έξω από το χωριό. Η Αστυνομία επισκέφτηκε το διαμέρισμα του μετά από πληροφορίες για οπλισμό που κατείχε. Όταν άνοιξε την πόρτα ο Α. Ονουφρίου έριξε στο αέρα πυροβολισμούς για εκφοβισμό και διέφυγε πεζός, στην προσπάθεια του να αποφύγει έλεγχο της Αστυνομίας.

 Ο καταζητούμενος μόλις αντιλήφθηκε τα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού πυροβόλησε στον αέρα με όπλο G3 που είχε στην κατοχή του, κρατώντας παράλληλα τον γιο του αγκαλιά, τον οποίο πήρε την προηγούμενη ημέρα από το σπίτι της αδελφής του. Το παιδί κινδύνεψε να βρεθεί εν μέσω πυροβολισμών.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν την επιλογή να ανοίξουν πυρ, αφού δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο το παιδί, με τον Ονουφρίου να ρίχνει ριπές εναντίον της αστυνομικής δύναμης. H Αστυνομία απάντησε με την ρίψη τριών πυροβολισμών στον αέρα. Δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο φέρεται να «είχαν άγιο» δύο αστυνομικοί.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ονουφρίου μετακινήθηκε σε χαράδρα, όπου η Αστυνομία τον ακινητοποίησε και τέθηκε υπό σύλληψη. Η σκηνή είχε αποκλειστεί και διερευνήθηκε από την Αστυνομία. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 10 αστυνομικοί του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και 4 του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Η εξοχική κατοικία στη Λάγια ανήκε σε 62χρονο Λεμεσιανό φίλο του Ονουφρίου, στον οποίο η Αστυνομία πέρασε επίσης χειροπέδες. Ο τελευταίος φέρεται να "έπαιζε κρυφτούλι" με την αστυνομία, αφού την ημέρα εκείνη βρισκόταν στην εξοχική κατοικία και απενεργοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο και τη νύκτα μετέβαινε στη Λεμεσό όπου το ενεργοποιούσε για να παραπλανήσει τις Αρχές.

 Η Αστυνομία καταζητούσε τον Ονουφρίου από τις 24 Απριλίου, μετά που αυτός τράπηκε σε φυγή, φερόμενος να ρίχνει ριπή στον αέρα με στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3, όταν γύρω στις 6.30 το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του στον Κάψαλο, έχοντας πληροφορίες ότι ο 63χρονος είχε στην κατοχή του οπλισμό.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου είχε καταδικαστεί το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008. Το 2012 η Αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ηθικό αυτουργό του υπό διερεύνηση σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη. Πέραν των υπόλοιπων αδικημάτων, τώρα θα κατηγορηθεί και για απόπειρα φόνου εναντίων αστυνομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top