ΔΙΕΘΝΗ

Αντίποινα των Τούρκων για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα - Αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ

Αντίποινα των Τούρκων για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα - Αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ

Ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων αυτής της κουρδικής οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα σήμερα το πρωί. Ένας από τους δύο επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και ο άλλος σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά.

 
Στη βραδινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι δράστες της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, όπως χαρακτηρίζεται, χρησιμοποίησαν ένα όχημα το οποίο έκλεψαν από έναν πολίτη τον οποίο δολοφόνησαν.

Οι διασυνδέσεις ενός από τους δράστες με το PKK έχουν επιβεβαιωθεί, με το υπουργείο να προσθέτει ότι οι έρευνες για τον άλλο δράστη συνεχίζονται.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μετά την επίθεση, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν 20 στόχους του PKK. Ο τουρκικός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ στη Γκάρα, στο Χακούρκ, στη Μετίνα και Καντίλ, τόνισε το τουρκικό υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top