ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα ωρών η ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πολιτών από την Κυβέρνηση – Τι θα αφορούν

Θέμα ωρών η ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πολιτών από την Κυβέρνηση – Τι θα αφορούν

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι πλέον η ανακοίνωση μέτρων στήριξης των πολιτών από την Κυβέρνηση, με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Αντωνίου, να αποκαλύπτει ότι αυτά θα εδράζονται σε τρεις πτυχές και κάποια εξ αυτών θα είναι στοχευμένα και κάποια άλλα οριζόντια.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του «Alpha» ο κ. Αντωνίου είπε ότι «τα μέτρα για στήριξη των πολιτών και επιχειρήσεων είναι υπό διαμόρφωση», σημειώνοντας πως «είμαστε στο τελικό στάδιο».

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Ενδεχομένως όμως να έχουμε ανακοινώσεις και ενώρίτερα. Συνεπώς είναι θέμα ωρών μπορώ να πω πλέον ότι θα ανακοινώσουμε τα μέτρα. Ενδεχομένως να έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε και αύριο», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι, «εάν υπάρξουν κάποιες απαντήσεις που περιμένουμε από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, μπορεί οι ανακοινώσεις να έρθουν νωρίτερα».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο θα είναι ένα πακέτο μέτρων, το οποίο θα απαντά στις ανησυχίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τρεις πτυχές: την πίεση που ασκείται από την ενεργειακή κρίση, την πίεση που ασκείται από την αύξηση των επιτοκίων και το ζήτημα της στέγασης.

Σε σχέση με το θέμα της στέγασης ανέφερε ότι «θα δώσουμε κι εκεί μία συντεταγμένη πρόταση με μόνιμες παρεμβάσεις του κράτους για να βοηθήσουμε ακριβώς την απόκτηση προσιτής στέγης για ενοίκιο αλλά και για αγορά από ανθρώπους που αδυνατούν να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη».

«Θα έχουμε παρεμβάσεις στοχευμένες για κατηγορίες συμπολιτών μας, αλλά θα έχουμε και οριζόντιες παρεμβάσεις», επεσήμανε ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις στο θέμα των καυσίμων, ο κ. Αντωνίου υπέδειξε ότι «όπου πρέπει να υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις, θα υπάρξουν».

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top