ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν για Ισραήλ: «Η επίθεση της Χαμάς ήταν η χειρότερη μέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα - Αυτή τη φορά θα δράσουμε»

Μπάιντεν για Ισραήλ: «Η επίθεση της Χαμάς ήταν η χειρότερη μέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα - Αυτή τη φορά θα δράσουμε»

Απόλυτη στήριξη στο Ισραήλ παρέχουν οι ΗΠΑ, όπως έκανε σαφές ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε την θέση του Ισραήλ, ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρουκέτα τρομοκρατών μέσα από τη Γάζα και όχι από τον στρατό του Ισραήλ, ενώ διαμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν παρατηρητές απέναντι στην τρομοκρατία.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας από το Τελ Αβίβ, όπου και βρίσκεται ανέφερε αρχικά ότι «η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα. «Ο κόσμος ήξερε τότε και παρακολουθούσε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι ξανά», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Τόνισε μάλιστα πως η κορυφαία προτεραιότητά του παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή με ομήρους, και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ο κ. Μπάιντεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «θα διατηρήσουν τον σιδερένιο θόλο πλήρως εφοδιασμένο»

«Μην αναλώνεστε από οργή» προειδοποιεί ο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε και σε μια προειδοποίηση για τους Ισραηλινούς, η οποία φαίνεται να αντικατοπτρίζει το σημερινό κλίμα. «Ενώ αισθάνεστε αυτή την οργή, μην αναλώνεστε από αυτήν. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εξοργιστήκαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ αναζητήσαμε δικαιοσύνη και αποδώσαμε δικαιοσύνη, κάναμε λάθη» είπε.

Ο κ. Μπάιντεν είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου, «οι επιλογές δεν είναι ποτέ ξεκάθαρες ή εύκολες για την ηγεσία» και «πάντα υπάρχει κόστος». Επεσήμανε και ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των Παλαιστινίων δεν είναι η Χαμάς και ότι η μαχητική οργάνωση χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρουκέτα τρομοκρατών - Δεν θα μείνουμε άπραγοι
Η έκρηξη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από «παραπλανητικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική ομάδα», υποστήριξε ο Μπάιντεν και δήλωσε «εξοργισμένος και λυπημένος» από το περιστατικό.

«Με βάση τις πληροφορίες που είδαμε σήμερα, φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα μιας άστοχης ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα», λέει.

Ο πρόεδρος είπε ότι η χώρα του «υπερασπίζεται απερίφραστα την προστασία της ζωής των αμάχων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων» και ότι θρηνεί για τις οικογένειες των νεκρών.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top