ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Al Jazeera: Νέα βίντεο με αδημοσίευτα πλάνα παρουσιάζει το «Τ» - «Στην Κύπρο δεν μπορείς να κάνεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Υπόθεση Al Jazeera: Νέα βίντεο με αδημοσίευτα πλάνα παρουσιάζει το «Τ» - «Στην Κύπρο δεν μπορείς να κάνεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Νέα βίντεο με αδημοσίευτα πλάνα σχετικά με το ρεπορτάζ του ειδησιογραφικού πρακτορείου Al Jazeera που είχε συνταράξει το παγκύπριο πριν τέσσερα χρόνια, παρουσιάζει το ThemaOnline.

Τα νέα βίντεο έρχονται ως συνέχεια των πλάνων που έφερε στο φως το ΣΙΓΜΑ, μέσω της εκπομπής «Πρωτοσέλιδο».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, όταν ήρθε στο φως η όλη υπόθεση και άρχισε η διερεύνηση της, το πρακτορείο δεν παρέδωσε το πραγματικό υλικό, συνολικής διάρκειας 13 ωρών, κάτι που στη συνέχεια αναγκάστηκε στην ουσία να το πράξει, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλε η Αστυνομία.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως, παρότι το πραγματικό βίντεο είναι πέραν των 13 ωρών, εντούτοις φαίνεται και πάλι να έχει ελλείψεις και να έχουν αφεθεί πράγματα πίσω.

Στο πρώτο βίντεο που παρουσιάζει το «Τ», ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, φαίνεται να διαμηνύει σε εκπροσώπους υποψήφιου «επενδυτή» ότι δεν μπορεί να κάνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Πρέπει πρώτα να εξακριβώσουμε, αν είναι να έχουμε ένα πελάτη που έχει καταδίκες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ποινικές, όχι δεν μπορούμε να τον περάσουμε. Αυτό που θέλω να σας πω ξεκάθαρα, ξεκάθαρα και ειλικρινά, δεν μπορώ να κάνω το μαύρο να φαίνεται άσπρο ή το αντίστροφο. Δεν μπορώ να κάνω ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δεν μπορώ να το κάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Στο δεύτερο βίντεο ο κ. Πιττάτζιης εμφανίζεται να υποδεικνύει, μεταξύ άλλων, στους εκπροσώπους του «επενδυτή» ότι δεν μπορεί να πει ψέματα.

«Και αυτή τη στιγμή, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή που κάθεστε εδώ δεν είμαι μόνο επαγγελματίας, είμαι επίσης πρεσβευτής της χώρας μου. Είμαι πρεσβευτής της Κύπρου. Δεν μπορώ να πω ψέματα μόνο για να κερδίσω την αυτοπεποίθησή σας, απλά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας. Είναι εύκολο, ο καθένας μπορεί να το κάνει, εγώ δεν μπορώ», τονίζει.

Δείτε το βίντεο:

Στο τρίτο βίντεο ο δικηγόρος που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για την υπόθεση του Al Jazeera τονίζει πως τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορείς να κάνεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Θα επαναλάβω ακριβώς ό,τι σου είπα χθες. Στην Κύπρο, όπως και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορείς να κάνεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δεν μπορείς να παρακάμψεις το σύστημα», υπογραμμίζει.

Δείτε το βίντεο:

Μετά και τη δημοσίευση των εν λόγω βίντεο για τον κ. Πιττάτζιη, θα είναι ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου να δούμε παρόμοια αποσπάσματα που αφορούν και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους και να φανεί η πραγματική αλήθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top