Ο Μάικ Τζόνσον εκλέγηκε νέος Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

Ο Μάικ Τζόνσον εκλέγηκε νέος Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων εξέλεξε τον Ρεπουμπλικάνο Μάικ Τζόνσον, ένα συντηρητικο με λίγο ηγετική εμπειρία, ως Πρόεδρό της την Τετάρτη.

Ο Τζόνσον έλαβε 220 ψήφους έναντι 209 του αντιπάλου του Δημοκρατικού Χακίμ Τζέφρις και εξασφάλισε τη θέση του Προέδρου που ήταν κενή μετά την αποπομπή του Κέβιν ΜακΚάρθι στις 3 Οκτωβριου από μια μικρή ομάδα Ρεπουμπλικάνων που είχαν θυμώσει λόγω μιας συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς που απέτρεψε μερικό "κλείσιμο" της κυβέρνησης.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν οι Ρεπουμπλικανοί εξέτασαν και απέρριψαν τρεις πιθανούς υποψηφίους για τη θέση πριν καταλήξουν στον Τζόνζον, έναν 51χρονο δικηγόρο από τη Λουϊζιάνα, τον οποίο υποστηρίζει ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για χρόνια προωθούσε συντηρητικές πολιτικές όπως την προσευχή στα σχολεία.

"Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σε αυτό το σώμα. Θα προωθήσουμε μια συνολική ατζέντα συντηρητικής πολιτικής, θα καταπολεμήσουμε τις επιζήμιες πολιτικές της διακυβέρνησης Μπάιντεν και θα στηρίξουμε τους συμμάχους μας στο εξωτερικό", είπε ο Τζόνσον σε δήλωσή του μετά την εκλογή του.

Ο Τζόνσον, ο οποίος αρχικά εκλέγηκε το 2016, θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής με τη λιγότερη εμπειρία εδώ και δεκαετίες. Έγινε γνωστός ως ο συντάκτης μιας ανεπιτυχούς έφεσης από 126 Ρεπουμπλικάνους στο κοινοβούλιο για ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο των εκλογικών αποτελεσμάτων σε πολιτείες όπου ο Τραμπ έχασε στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE