ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ραμάλλα ο ΥΠΕΞ - Ανακοίνωσε οικονομική συνεισφορά της ΚΔ προς τους Παλαιστίνιους

Στη Ραμάλλα ο ΥΠΕΞ - Ανακοίνωσε οικονομική συνεισφορά της ΚΔ προς τους Παλαιστίνιους

Υπό το φως των ανησυχητικών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος μετέβη σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, από το Αμμάν στη Ραμάλλα για επαφές με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Κόμπος συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών κ. Riad Malki και άλλους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, με τους οποίους συζήτησε την ανάγκη αποφυγής περιφερειακής επιδείνωσης της κρίσης, καθώς και τις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκε στη συζήτηση η πρωτοβουλία για δημιουργία ασφαλούς και βιώσιμου θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο στη Γάζα.

Ανακοινώθηκε, επίσης, σημαντική οικονομική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Παλαιστίνιους και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε εκ νέου τη σταθερή θέση αρχών της Κύπρου για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή για λύση δύο κρατών, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top