ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοινώσεις η κρίσιμη συνάντηση ΠτΔ με Chevron

Ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοινώσεις η κρίσιμη συνάντηση ΠτΔ με Chevron

Χωρίς οτιδήποτε ανακοινώσιμο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο Έρευνας και Παραγωγής της Chevron για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Νοτίου Αμερικής Κλέιφ Νεφ, όσον αφορά το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Στη συνάντηση που διήρκησε λίγο περισσότερο από μία ώρα, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου και ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

Εξερχόμενοι από το Προεδρικό Μέγαρο, τόσο οι Κύπριοι αξιωματούχοι όσο και οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι όταν υπάρχει κάτι να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, θα το πράξει. Ερωτηθείς πώς ήταν η συνάντηση, αρκέστηκε να πει: «μια χαρά η συνάντηση, όταν υπάρχει κάτι να ανακοινώσουμε θα το κάνουμε».

Ο Υπουργός Ενέργειας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι η συμφωνία που έγινε ήταν να μην που οτιδήποτε. Είπε ακόμα ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Είναι ευαίσθητες εποχές αφήστε μας να το χειριστούμε. Θα έχουμε ανακοινώσεις σύντομα», είπε.

Η κοινοπραξία Chevron μαζί με την Shell Plc και την ισραηλινή Newmed Energy LP είχαν καταθέσει για έγκριση επικαιροποιημένο πλάνο ανάπτυξης της «Αφροδίτη» στην Κυβέρνηση, το οποίο προνοούσε τη σύνδεση του κοιτάσματος με υποδομές υγροποίησης στην Αίγυπτο μέσω υποθαλάσσιου αγωγού. Τo επικαιροποιημένο σχέδιο απορρίφθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου, με τη σύμβαση να προνοεί 30 ημέρες διαπραγμάτευσης για επίλυση της διαφοράς. Η περίοδος διαπραγμάτευσης είχε παραταθεί για άλλες 30 ημέρες με καταληκτικό χρονοδιάγραμμα την 5η Νοεμβρίου. Μετά τη συνάντηση δεν διευκρινίστηκε κατά πόσο θα δοθεί νέα παράταση στη διαπραγμάτευση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top