ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφήνουν αρκετό χρήμα οι τουρίστες – Ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα έσοδα το οκτάμηνο

Αφήνουν αρκετό χρήμα οι τουρίστες – Ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα έσοδα το οκτάμηνο

Αρκετό χρήμα αφήνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο, με αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να σπάσουν το φράγμα των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ το οκτάμηνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Αύγουστο ανήλθαν σε 483 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με 399,7 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, παρουσιάζοντας αύξηση 20,8%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 2.027,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 1.617,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 25,4%.

Οι χουβαρντάδες

Πάντως, με βάση τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο αποδεικνύονται αρκετά χουβαρντάδες, αφού σε μερικές περιπτώσεις η κατά κεφαλήν δαπάνη τους αγγίζει, σχεδόν, τα 150 ευρώ.

Ειδικότερα και βάσει των στοιχείων, οι πιο «ανοικτοχέρηδες» τουρίστες τον Αύγουστο ήταν οι Ελβετοί, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, έμειναν στην Κύπρο 8,8 μέρες και η κατά κεφαλήν δαπάνη τους υπολογίστηκε στα 1.296,69 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μέρα ξόδευαν 147,35 ευρώ. Σημειώνεται πως, τον Αύγουστο οι συνολικές αφίξεις τουριστών από την Ελβετία ανήλθαν στις 7.969.

Στη δεύτερη θέση με τους τουρίστες που αφήνουν το περισσότερο χρήμα, βρέθηκαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι, κατά μέσο όρο, έμειναν στην Κύπρο 5,4 μέρες και ξόδεψαν 767,37 ευρώ, με την ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη να υπολογίζεται στα 142,11 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί πως, οι αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ τον Αύγουστο ανήλθαν στις 76.130.

Στην τρίτη θέση με τους πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες, βρέθηκαν οι Αυστριακοί, οι οποίοι, κατά μέσο όρο, έμειναν στην Κύπρο 8,1 μέρες και ξόδεψαν συνολικά 1.052,39 ευρώ και ως εκ τούτου η κατά κεφαλήν ημερήσια δαπάνη τους υπολογίζεται στα 129,92 ευρώ. Σημειώνεται πως, οι αφίξεις τουριστών από την Αυστρία ανήλθαν τον Αύγουστο στις 11.583.

Στην τέταρτη θέση με τους τουρίστες που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα, βρέθηκαν οι Νορβηγοί, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, έμειναν στην χώρα μας 9 μέρες και δαπάνησαν συνολικά 1.021,71 ευρώ, με την μέση ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη να υπολογίζεται στα 113,52 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι, τον Αύγουστο ο αφίξεις τουριστών από την Νορβηγία ανήλθαν στις 6.211.

Την πρώτη πεντάδα με τους ανοιχτοχέρηδες τουρίστες, συμπληρώνουν οι Λιβανέζοι, οι οποίοι παρέμειναν στην Κύπρο 8 μέρες και δαπάνησαν συνολικά 906,72 ευρώ, με την ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη να υπολογίζεται στα 113,34 ευρώ. Σημειώνεται πως, οι αφίξεις τουριστών από τον Λίβανο τον Αύγουστο ανήλθαν στις 6.714.

Άλλοι τουρίστες που αφήνουν πολλά λεφτά

Πέραν των πιο πάνω, ανοιχτοχέρηδες ήταν και οι Βέλγοι, οι οποίοι, κατά μέσο όρο, παρέμειναν στην Κύπρο 11,2 μέρες και ξόδεψαν συνολικά 1.266,53 ευρώ, με την ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη να υπολογίζεται στα 113,08 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί πως, οι αφίξεις τουριστών από το Βέλγιο ανήλθαν τον Αύγουστο στις 3.262.

Στην έβδομη θέση με τους πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες, βρέθηκαν οι Ολλανδοί, οι οποίοι, κατά μέσο όρο, έμειναν στην Κύπρο 9,7 μέρες και ξόδεψαν συνολικά 1.063,73 ευρώ και ως εκ τούτου η κατά κεφαλήν ημερήσια δαπάνη τους υπολογίζεται στα 109,66 ευρώ. Σημειώνεται πως, οι αφίξεις τουριστών από την Ολλανδία ανήλθαν τον Αύγουστο στις 6.237.

Στην όγδοη θέση με τους τουρίστες που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα, βρέθηκαν οι Φινλανδοί, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, διέμειναν στην χώρα μας 7,9 μέρες και δαπάνησαν συνολικά 843,78 ευρώ, με την μέση ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη να υπολογίζεται στα 106,81 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι, τον Αύγουστο ο αφίξεις τουριστών από την Φινλανδία ανήλθαν στις 3.700.

Στην ένατη θέση βρέθηκαν οι Γερμανοί, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, παρέμειναν στην Κύπρο 9,8 μέρες και δαπανούν συνολικά 1.042,63 ευρώ, με την ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη να υπολογίζεται στα 103,23 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι αφίξεις τουριστών από την Γερμανία ανήλθαν τον Αύγουστο στις 23.178.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Βρετανοί, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, παρέμειναν στην Κύπρο 10,7 μέρες και δαπάνησαν συνολικά 1.075,22 ευρώ και ως εκ τούτου η ημερήσια κατά κεφαλήν δαπάνη υπολογίζεται στα 100,49 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν τον Αύγουστο στις 183.642.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top