ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαινιάστηκε επίτιμο Προξενείο της Κύπρου στην κεντρική Σλοβακία

Εγκαινιάστηκε επίτιμο Προξενείο της Κύπρου στην κεντρική Σλοβακία

Eγκαινιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου to Επίτιμο Προξενείο της Κύπρου στην πόλη Banská Bystrica της κεντρικής Σλοβακίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε σήμερα το ΓΤΠ, τα εγκαίνια τέλεσαν ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σλοβακία, Μιχάλης Καραγιώργης, και ο Επίτιμος Πρόξενος, Stefan Rosina.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας, Peter Pellegrini, o Υπουργός Επενδύσεων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πληροφόρησης, Richard Raši, ο Περιφερειάρχης, Ondrej Lunter, ο Δήμαρχος, Ján Nosko, ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Tomáš Kozák, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Όπως αναφέρεται, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Pellegrini καλωσόρισε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λειτουργία Επίτιμου Προξενείου στην πόλη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο νέος Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου κ. Rosina, με τον σεβασμό που απολαμβάνει και την ενεργητικότητα που τον χαρακτηρίζει, θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη εξαίρετων σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι στην τελετή εγκαινίων ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Σλοβακίας, Ivan Gašparovič, και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ján Kubiš. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στη Λεμεσό, Άγγελος Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρογόνου Κύπρου, Μάκης Κετώνης, αναφέρεται.

Ο πρώην Πρόεδρος κ. Gašparovič, αφού αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε ότι η συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου είναι κάτι που τον πληγώνει προσωπικά και ευχήθηκε για την επανένωση της χώρας το συντομότερο δυνατόν.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρέσβης Καραγιώργης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση για τη λειτουργία του Επίτιμου Προξενείου στην ιστορική πόλη της Banská Bystrica, αποδεικνύει εμπράκτως τη βούλησή για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων Κύπρου – Σλοβακίας.

«Προσδοκούμε», είπε, «ότι το Προξενείο θα συμβάλει ενεργά, ιδιαίτερα στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Σλοβακίας, στην προώθηση της συνεργασίας σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η επιχειρηματική δραστηριότητα, η παιδεία και ο πολιτισμός».

Τέλος, ευχαρίστησε τους Σλοβάκους αξιωματούχος για την παρουσία τους, καθώς και για την πολύπλευρη συμπαράσταση της Σλοβακίας στον αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας, όπως, για παράδειγμα, μέσω της πολυετούς συμμετοχής του σλοβακικού αποσπάσματος στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top