ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ενέργειας: Παράταση στην παράταση στη Chevron – «Αισιόδοξος για θετική κατάληξη»

Υπ. Ενέργειας: Παράταση στην παράταση στη Chevron – «Αισιόδοξος για θετική κατάληξη»

Παράταση μέχρι την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, ζήτησε και πήρε η εταιρεία Chevron για να τοποθετηθεί, με επιστολή, σε σχέση με την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη», δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασου εξήγησε ότι «η διαδικασία δεν είναι μόνο μέσα από επιστολές που συνεχίζεται», προσθέτοντας ότι «οι επιστολές είναι για χάρη του να βάλει (η εταιρεία) το νομικό πλαίσιο και να υπάρχει γραπτή τοποθέτηση».

«Έγιναν αρκετές διεργασίες και γίνονται και άλλες, ώστε να εξευρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο όλο θέμα.

Σε σχέση με το περιεχόμενο των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ Chevron και Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «το κρίσιμο για μας είναι οι υποδομές και το κρίσιμο για την εταιρεία είναι η επένδυση», προσθέτοντας ότι η εταιρεία «προσπαθεί να εξευρεθεί μία λύση, η οποία να είναι κοινά αποδεκτή (win-win), λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δύο που προανέφερα (υποδομές – επένδυση)».

Ερωτηθείς κατά πόσον οι υποδομές αφορούν την πλωτή μονάδα, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι αυτό είναι «με βάση το σχέδιο του 2019, το οποίο υποδεικνύει και πλωτή μονάδα».

Τέλος, ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε την ανάγκη να επιδειχθεί υπομονή και «να μην πιέζουμε για πληροφόρηση μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, διότι κάθε τι το οποίο λέγεται μπορεί να ενοχλεί την ίδια τη διαπραγμάτευση».

«Η ουσία είναι να πετύχουμε τον στόχο μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top