ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι πού φτάνει η πληρότητα των ξενοδοχείων για τον Δεκέμβριο

Μέχρι πού φτάνει η πληρότητα των ξενοδοχείων για τον Δεκέμβριο

Με χαμηλές πληρότητες γύρω στο 35%-40% λειτουργούν τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοικτά τον Δεκέμβρη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος είπε ωστόσο ότι αναμένεται να υπάρξει περιορισμένη κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως από τα 253 ξενοδοχεία Παγκύπρια, μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, τα 89 είναι ανοικτά αυτή την περίοδο με τα περισσότερα που λειτουργούν να είναι στην επαρχία Πάφου. Ενδεικτικά ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως από τα 59 ξενοδοχεία που βρίσκονται στην επαρχία Πάφου τα 25 βρίσκονται σε λειτουργία το χειμώνα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτή την περίοδο κινείται η αγγλική αγορά αλλά επισκέπτες υπάρχουν από την Πολωνία και την Γερμανία, ενώ ο τουρισμός από το Ισραήλ λόγω και την εμπόλεμης κατάστασης έχει σταματήσει.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο αριθμός των ξενοδοχείων που λειτουργεί την χειμερινή περίοδο είναι περιορισμένος λόγω και του αυξημένου λειτουργικού κόστους.  Προσπαθούμε ως ΠΑΣΥΞΕ, συνέχισε, και με την Κυβέρνηση να υπάρξει ένας πιο ευέλικτος προγραμματισμός για το χειμώνα, ούτως ώστε περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν ανοικτά την χειμερινή περίοδο.    

Με την χαμηλή πληρότητα και τις χαμηλές τιμές αλλά τα αυξημένα λειτουργικά κόστα, είναι πολύ δύσκολο για τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά και οι ξενοδόχοι που αποφασίζουν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους, το πράττουν για να επενδύσουν στην ολόχρονη λειτουργία, είπε.

Σχετικά με την καλοκαιρινή σαιζόν τόνισε πως αυτή αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Απριλίου ωστόσο φέτος το καθολικό Πάσχα είναι τέλος Μαρτίου που «συνήθως δεν βοηθά πολύ».

Είπε επίσης πως ο ΠΑΣΥΞΕ θα επιδείξει ευελιξία και θα κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις αφού υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, που επηρεάζουν την τουριστική ροή στην Κύπρο. Για αυτό πρέπει συνεχώς να βελτιώνουμε τις υφιστάμενες αγορές και να προσθέτουμε και καινούργιες που θα έχουν προοπτική να αναπτυχθούν και αγορές για ολόχρονο τουρισμό για την Κύπρο, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια…Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top