ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Ανήλικος «νονός» ανάγκαζε άλλον ανήλικο να κλέβει τους γονείς του

Ελλάδα: Ανήλικος «νονός» ανάγκαζε άλλον ανήλικο να κλέβει τους γονείς του

Φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα ως... «νονός» ένας ανήλικος αλλοδαπός, ο οποίος ασκούσε εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες ψυχολογική βία σε έναν επίσης ανήλικο Έλληνα και τον υποχρέωνε εκβιαστικά να κλέβει μεγάλα ποσά από τους γονείς του και να του τα δίνει! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η μητέρα του παιδιού διαπίστωσε ότι έλειπαν 7.500 ευρώ από το σπίτι.

Χωρίς να γνωρίζει το θρίλερ που ζούσε ο γιος της, η γυναίκα κατήγγειλε την κλοπή του ποσού. Όμως, στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι τα χρήματα έπαιρνε ο ανήλικος γιος της που βίωνε έναν πραγματικό εφιάλτη και είχε ήδη δώσει περίπου 4.000 ευρώ στον δράστη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο αλλοδαπός έστειλε στο παιδί μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απαιτώντας άλλα 1.700 ευρώ. Ακολουθώντας οδηγίες των αστυνομικών, το θύμα πήγε σε ραντεβού με τον εκβιαστή το ίδιο απόγευμα, έχοντας μαζί του 200 ευρώ που είχαν προσημειωθεί. Μόλις ο ανήλικος δράστης αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά έτοιμοι να επέμβουν, τράπηκε σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, αφού όμως προέβαλε σθεναρή αντίσταση σπρώχνοντας έναν αστυνομικό.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα 200 ευρώ, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι τύπου «καράμπιτ», ένα ηλεκτρικό πατίνι η προέλευση του οποίου ερευνάται και 600 ευρώ. Κατά την διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη και η μητέρα του, επειδή διαπιστώθηκε ότι κρατούσε κλειδωμένο στο εσωτερικό του σπιτιού έναν άλλον ανήλικο γιο της εκθέτοντάς τον σε κίνδυνο.

Σε βάρος γιου και μητέρας σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων και έκθεση, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top