Από αυτά τα προϊόντα θα αφαιρείται το βάρος της συσκευασίας – Η εξαίρεση

Από αυτά τα προϊόντα θα αφαιρείται το βάρος της συσκευασίας – Η εξαίρεση

Ακόμη ένα μέτρο έρχεται να δώσει μία μικρή «ανάσα» στους καταναλωτές αφού με τον νέο χρόνο και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2024 τίθεται σε εφαρμογή η αφαίρεση του βάρους του συσκευαστικού υλικού.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, μιλώντας στο ThemaOnline, ξεκαθάρισε ποια προϊόντα αφορά.

«Αφορά όλα τα χύμα προϊόντα που αγοράζουμε από το supermarket και από τους φούρνους τα οποία πωλούνται και ζυγίζονται με το κιλό και έχουν περιτύλιγμα ή κουτί», είπε συγκεκριμένα.

«Μέχρι σήμερα τα έβαζαν μέσα στο κουτί και τα ζύγιζαν μαζί με το βάρος του κουτιού. Με αυτό το διάταγμα υποχρεούνται να αφαιρούν το βάρος. Πρέπει να προσαρμόσουν τα λογισμικά τους συστήματα ώστε να αφαιρείται απευθείας το βάρος του κουτιού από το βάρος του προϊόντος που αγοράζει ο καταναλωτής ώστε να μένει το καθαρό βάρος του προϊόντος», πρόσθεσε

Η εξαίρεση

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Καραγιώργης ανέφερε ότι «το Διάταγμα δεν εφαρμόζεται σε συσκευαστικό υλικό (τάρα) συνολικού βάρους μέχρι 4 γραμμαρίων»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE