ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Έτρεχε»  η Πυροσβεστική - 32 κλήσεις για πυρκαγιές και 13 για ειδικές εξυπηρετήσεις

«Έτρεχε»  η Πυροσβεστική - 32 κλήσεις για πυρκαγιές και 13 για ειδικές εξυπηρετήσεις

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες (06/12) το πρωί μέχρι και σήμερα στις 6:00 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια από τις οποίες οι 32 ήταν για πυρκαγιές και οι 13 για ειδικές εξυπηρετήσεις.

Συγκεκριμένα η πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στα πιο κάτω:

Η ώρα 08:57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη μεμονωμένη κατοικία μεταξύ των κοινοτήτων Στατός-Άγιος Φώτιος και Παναγιά στην επαρχία Πάφου, η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο στις 10:05. Ανταποκρίθηκαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πάφου και Υπαίθρου Στρουμπίου, καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών. Η πυρκαγιά, η οποία οφειλόταν σε ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον πρώτο όροφο της οικίας, καθώς και στο περιεχόμενό του και την κατάρρευση της ξύλινης σκεπής. Ζημιές από τον καπνό υπέστη και η βαφή της τοιχοποιίας και το περιεχόμενο του ισογείου. Η ένοικος της οικίας απουσίαζε την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Η διερεύνηση αιτιών της πυρκαγιάς διερευνήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.    

Η ώρα 10:46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μπάλες σανού εντός καλλιεργήσιμου χωραφιού μεταξύ των κοινοτήτων Κοκκινοτριμιθιάς και Παλιομετόχου. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:46. Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας.

Η ώρα 16:59 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:23. Η πυρκαγιά βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενό της. Ζημιές υπέστη από τον καπνό και η βαφή της τοιχοποιίας ολόκληρου του διαμερίσματος. Οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Μετά από διερεύνηση των αιτιών, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένη ηλεκτρική συσκευή στο χώρο της κουζίνας και εξαπλώθηκε από ρουχισμό που βρισκόταν δίπλα, στον υπόλοιπο χώρο της κουζίνας.

Η ώρα 17:43 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:54. Η πυρκαγιά ήταν σε αιθάλη εντός της καπνοδόχου τζακιού. Ελαφρές ζημιές υπέστη ο χώρος από τον καπνό. Η ηλικιωμένη ένοικος του διαμερίσματος και η φροντίστριά της, οι οποίες βρίσκονταν εντός του διαμερίσματος, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα μέλη της Πυροσβεστικής. Αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς ήταν η ελαττωματική καπνοδόχος τζακιού.

Η ώρα 03:46, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητική κατοικία διαστάσεων 5,5μ. x 4,5μ. περίπου, στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές υπέστη εξοπλισμός εντός του δωματίου, καθώς και η βαφή της τοιχοποιίας λόγω καπνού. Την ώρα εκδήλωσης  της πυρκαγιάς δεν βρισκόταν κανείς εντός της βοηθητικής κατοικίας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τον ιδιοκτήτη της κύριας οικίας πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος την είχε αντιληφθεί και ειδοποίησε για την πυρκαγιά. Από μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιθεώρηση και εξαερισμός. Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ελαττωματική ηλεκτρική θερμάστρα. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top