ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και Αστυνομικούς έξω από το Προεδρικό - Φώναζαν απεγνωσμένα πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί - Δείτε βίντεο

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και Αστυνομικούς έξω από το Προεδρικό - Φώναζαν απεγνωσμένα πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί - Δείτε βίντεο

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους Αστυνομικούς, έξω από το Προεδρικό, στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι διαδηλωτές έφτασαν στα κιγκλιδώματά που τοποθέτησαν οι Αστυνομικοί και προσπάθησαν να τα σπρώξουν προς τα μέσα, φωνάζοντας απεγνωσμένα συνθήματα και εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για το ότι κανείς δεν βγήκε έξω από το Προεδρικό για να τους μιλήσει.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι με πορεία και συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με τα τρακτέρ και τα διπλοκάμπινα τους, οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής, που δηλώνουν ότι είναι δυσβάστακτο λόγω των τιμών του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και γιατί «δεν αντέχουν» να συνεχίσουν τις καλλιέργειες τους.

Στο υπόμνημα που θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους πατατοπαραγωγούς και σιτηροπαραγωγούς θέματα που τίθενται είναι η εισοδηματική στήριξη λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και η άμεση πληρωμή των εκταιρικών επιδοτήσεων των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στους δικαιούχους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), κάτι που καθυστερεί, αναφέρουν.

Ζητούν επίσης απόσυρση των επιστολών από τον ΚΟΑΠ ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η προκαταβολή των επιδοτήσεων. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, σημειώνουν, είναι η συνεχιζόμενη ανομβρία, για τις επιπτώσεις της οποίας ζητούν άμεση αποζημίωση. Ζητούν επίσης τροποποίηση του πλαισίου για την ορθότερη αποζημίωση των αγροτών.

Θέμα που απασχολεί άμεσα τους γεωργούς λόγω της ανομβρίας είναι η «υπερχρέωση του νερού από τον Νότιο Αγωγό», κατάσταση για την οποία ζητούν λύσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

 


Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top