ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθύμιος Δίπλαρος για Eκλογές 2024: «Ο ΔΗΣΥ ξέρει τι θέλει» - «Οι επιλογές μας θα είναι νικηφόρες»

Ευθύμιος Δίπλαρος για Eκλογές 2024: «Ο ΔΗΣΥ ξέρει τι θέλει» - «Οι επιλογές μας θα είναι νικηφόρες»

Για τα ονόματα που βρίσκονται στο «τραπέζι» και τις επιλογές που, φαίνεται να έχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με τις εκλογές του 2024 μίλησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι».

Όπως ανέφερε ο κ. Δίπλαρος, «εκείνο το οποίο κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι, δίνουμε χρόνο και στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στις ηγεσίες των κομμάτων με τους οποίους θέλουμε να συνεργαστούμε, να γίνουν οι ανάλογες διαβουλεύσεις και να επανέλθουμε γιατί επιζητούμε να γίνει μια συνεργασία πάντοτε για το καλό της τοπικής κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τα κόμματα με τα οποία συζητά ο ΔΗΣΥ για μια πιθανή συνεργασία στις εκλογές, ο Ευθύμιος Δίπλαρος απάντησε πως γίνονται συναντήσεις και με το ΔΗΚΟ και με την ΔΗΠΑ καθώς και με την ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι, «είχαμε πει εξαρχής ότι μια οριζόντια συνεργασία δεν θα υπήρχε και ότι θα επιδιώκαμε συνεργασίες ανάλογα με το Δήμο ή την κοινότητα ή την περιφέρεια. Αυτός είναι ο στόχος μας», εξήγησε.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο για περιφερειάρχης Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως , «ο κ. Γιωρκάτζης είναι μια προσωπικότητα εξαιρετική που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πρωτεύουσα και πιστεύω ότι θα είναι επιλογή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Από εκεί και πέρα όμως, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από το Εκτελεστικό και Πολιτικό Γραφείο».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, συνέχισε, «ξέρει τι θέλει, γνωρίζουμε που στεκόμαστε και έχουμε τα πλάνα μας», τόνισε.

Σχολιάζοντας το αν ο ΔΗΣΥ φοβάται μια πιθανή συνεργασία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, ο ίδιος τόνισε πως, «δεν νιώθουμε καθόλου φόβο αντιθέτως, θεωρούμε ότι με βάση αυτά τα οποία η τοπική κοινωνία μας προτάσσει και τα επαρχιακά μας συμβούλια σε συνεννόηση και με τις ηγεσίες των υπόλοιπων κομμάτων, οι επιλογές μας θα είναι νικηφόρες».

Ερωτηθείς εάν ο ΔΗΣΥ «εκλιπαρεί» το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Δίπλαρος απάντησε πως, «κάθε άλλο. Ούτε εκλιπαρούμε, ούτε εκβιάζουμε. Εάν είναι κάτι το οποίο καταγράφετε μέσα από τις συναντήσεις μας, είναι ότι υπάρχει κλίμα συναντίληψης και θα δούμε ξανά το ΔΗΚΟ μέσα στις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top