ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση εσόδων κατά 21% το Νοέμβριο από την Cyprus Airways

Αύξηση εσόδων κατά 21% το Νοέμβριο από την Cyprus Airways

Αύξηση εσόδων κατά 21% το Νοέμβριο του 2023, κυρίως λόγω της αύξησης του μέσου ναύλου κατά 115%, με επακόλουθη αύξηση της κερδοφορίας, ανακοίνωσε η Cyprus Airways παρόλο που αναγκάστηκε να περικόψει δρομολόγια λόγω της κατάστασης στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση, η Cyprus Airways αναφέρει ότι δρομολόγια όπως το Ντουμπάι, το Παρίσι και το Μιλάνο πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις βοηθώντας την εταιρεία να αντισταθμίσει την απώλεια κίνησης.

Αναφέρει επίσης ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν επηρεάσει αρνητικά τα δρομολόγια της Cyprus Airways και προσθέτει ότι στη διάρκεια αυτού του μήνα η εταιρεία μετέφερε 41% λιγότερους επιβάτες και πραγματοποίησε 12% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με πέρυσι.

«Καθώς η ασφάλεια αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας, αναγκαστήκαμε, λόγω της περιφερειακής έντασης να αναστείλουμε τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ όσο και να αλλάξουμε το πρόγραμμα προς τη Βηρυτό», προσθέτει.

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι πτήσεις προς το Ερεβάν απαιτούσαν προσαρμογές στις διαδρομές πτήσης, με αποτέλεσμα να παραταθεί ο χρόνος ταξιδιού.

«Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους περιορισμούς της χρήσης του τουρκικού εναέριου χώρου, επέβαλε μια στρατηγική επαναξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των δρομολογίων μας», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος Paul Sies αναφέρει ότι «παρά τις δύσκολες περιφερειακές συνθήκες, μας ενθαρρύνει η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα των δραστηριοτήτων μας» και προσθέτει ότι «οι διορθωτικές μας ενέργειες σε στρατηγικό, λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτες αυξήσεις εσόδων».

«Η επικείμενη έναρξη του δρομολογίου Λάρνακα-Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις χειμερινές μας επιδόσεις", πρόσθεσε ο κ. Sies.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top