ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα των αποφάσεων στον ΔΗΣΥ για τις τοπικές εκλογές - Το εκτελεστικό γραφείο «δείχνει» τους «εκλεκτούς»

Η ώρα των αποφάσεων στον ΔΗΣΥ για τις τοπικές εκλογές - Το εκτελεστικό γραφείο «δείχνει» τους «εκλεκτούς»

Σε ένα πραγματικά πολύ θολό τοπίο σε ότι αφορά στις αποφάσεις που θα λάβει για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών, συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης, το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΣΥ.

Το εκτελεστικό γραφείο αναμένεται να θέσει επί τάπητος τα ονόματα των εν δυνάμει υποψήφιων Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών τα οποία στη συνέχεια θα προταθούν ενώπιον του πολιτικού γραφείου προς ψήφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου αναμένεται να τεθούν τα ονόματα όλων των εν δυνάμει Αντιδημάρχων, οι οποίοι «δοκιμάστηκαν» στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις.

Η πρόθεση αυτή της ηγεσίας του ΔΗΣΥ έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών, να έχουν αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του κόμματος, ζητώντας το δικό τους όνομα να μην τεθεί σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Πινδάρου φαίνεται να εστιάζεται στον Δήμο Λευκωσίας που ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου βγήκε πρώτος στην εσωτερική δημοσκόπηση για τη δημαρχία, τα πράγματα άλλαξαν λόγω αντιδράσεων των κομμάτων ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα αυξάνεται το πρέσινγκ στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς για να αποδεχθεί την υποψηφιότητα για τη θέση Αντιδημάρχου στον Δήμο Λευκωσίας.

Πονοκέφαλος για τον ΔΗΣΥ αποτελεί και ο μητροπολιτικός Δήμος Λάρνακας για το όνομα του υποψήφιου Δημάρχου που μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο ΔΗΣΥ θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο. Με αυτή την κίνηση, η Πινδάρου θεωρεί πως θα «εισπράξει» και από το ΕΛΑΜ, στοχεύοντας σε ένα ποσοστό γύρω 6% .

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του «T» για τη θέση του Αντιδημάρχου Λάρνακας φαίνεται να προκρίνεται το όνομα του Άκη Ζαννέτου ενώ για τη θέση του περιφερειάρχη, θα τεθούν προς ψηφοφορία οι Ευάγγελος Ευαγγελίδης και Χάρης Μίλλας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top