ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρυσό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο κοστίζουν κρέατα, λαχανικά και εδέσματα – Αναλυτικά οι τιμές

«Χρυσό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο κοστίζουν κρέατα, λαχανικά και εδέσματα – Αναλυτικά οι τιμές

Με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει ότ έχει ολοκληρώσει έρευνα με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης νωπών κρεάτων, λαχανικών και εδεσμάτων για τιμές που ίσχυαν στις 20.12.2023.

Όσον αφορά στα νωπά κρέατα, λήφθηκαν τιμές από 90 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και συνοικιακά κρεοπωλεία), για τα λαχανικά από 38 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές, ενώ για τα εδέσματα από 48 σημεία πώλησης (μεγάλες υπεραγορές και αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία). Το Παρατηρητήριο καλύπτει όλες τις επαρχίες.

Δείτε στους πίνακες πόσο θα κοστίσει το κρέας, τα λαχανικά και τα εδέσματα καθώς και πόσο άλλαξαν οι τιμές συγκριτικά με πέρσι:

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου Χριστουγέννων αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να πραγματοποιεί έρευνα αγοράς και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες για αυτόν αγορές. Επιπλέον, προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στην συνολική εικόνα της αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/ γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών, δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό το Παρατηρητήριο, τονίζεται ότι υφίστανται ποιοτικές διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών.

Για το σκοπό αυτό η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως να κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους, αλλά και να ελέγχουν τί πληρώνουν και τί παίρνουν.

Τέλος τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου Τιμών, αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχει διεξαχθεί η λήψη τιμών, δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου 2023 για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top