ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταϊβάν επεκτείνει τις κυρώσεις της σε Ρωσία και Λευκορωσία

Η Ταϊβάν επεκτείνει τις κυρώσεις της σε Ρωσία και Λευκορωσία

Το Υπουργείο Οικονομίας της Ταϊβάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διεύρυνε έναν κατάλογο προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις για τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για να αποτρέψει τη χρήση ταϊβανέζικων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Ταϊβάν έχει καταδικάσει την επίθεση της Ρωσίας και έχει ήδη συμμετάσχει στην προσπάθεια κυρώσεων υπό την ηγεσία της Δύσης, αν και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικό καθώς υπάρχει ελάχιστο άμεσο εμπόριο μεταξύ του νησιού και της Ρωσίας.

Ανακοινώνοντας τον τελευταίο γύρο κυρώσεων, το Υπουργείο Οικονομίας της Ταϊβάν είπε ότι η κίνηση έγινε «για να εκπληρωθεί η διεθνής συνεργασία και να αποτραπεί η εξαγωγή των υψηλής τεχνολογίας προϊόντων μας για στρατιωτικούς σκοπούς».

Ο κατάλογος περιλαμβάνει εξοπλισμό για την κατασκευή ημιαγωγών, στην παραγωγή των οποίων η Ταϊβάν κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως, καθώς και ορισμένα χημικά και φάρμακα, προσθέτοντας σε προηγούμενες ανακοινώσεις που στόχευαν ήδη τη βιομηχανία τσιπ.

Οι νέες κυρώσεις είναι σύμφωνες με εκείνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Η ΕΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι συνέλεξαν πρόσφατα υπολείμματα όπλων από πεδία μάχης της Ουκρανίας και κατέληξαν σε μια «κοινή λίστα υψηλής προτεραιότητας» ηλεκτρονικών και μηχανικών εξαρτημάτων και εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται ευρέως σε εμπορικές εφαρμογές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων, προστίθεται.

Οι αιτήσεις αδειών εξαγωγής «κατ' αρχήν» δεν θα εγκριθούν, ανέφερε το Υπουργείο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top