ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορεία προς πρεσβείες ΗΠΑ και Ρωσίας από Κούρδους που ζουν στην Κύπρο - Ποιος ο λόγος - Βίντεο

Πορεία προς πρεσβείες ΗΠΑ και Ρωσίας από Κούρδους που ζουν στην Κύπρο - Ποιος ο λόγος - Βίντεο

Με την αξίωση να σταματήσουν οι επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον των πολιτικών εγκαταστάσεων του Ροζαβά, Κούρδοι της Συρίας που διαμένουν στην Κύπρο πραγματοποιούν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2024 πορεία με τα αυτοκίνητά τους στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία στην Κύπρο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, Συρία) αναφέρει «εδώ και μέρες η Τουρκία βομβαρδίζει πολιτικές εγκαταστάσεις στο Ροζαβά, την αυτόνομη περιοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία».

Όπως γράφει το PYD, «η τουρκική αεροπορία χτυπά ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς, αποθήκες με καύσιμα και εργοστάσια τροφίμων με αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι να έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα».

Προσθέτει ότι «με τις αεροπορικές αυτές επιθέσεις και καταστροφές η Τουρκία επιδιώκει να εκδιώξει τους κατοίκους της περιοχής, και να προωθήσει έτσι τον εκτουρκισμό και τον έλεγχο της στη περιοχή αυτή της Συρίας με τις πολιτικά κυρίαρχες χώρες να μην αντιδρούν στις επιθέσεις αυτές».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του PYD «ολοφάνερα οι επιθέσεις αυτές συνιστούν σοβαρή παραβίαση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών για τις διεθνείς σχέσεις και εισβολή μέσα στη συριακή επικράτεια».

Για να καταγγείλουν τη στάση των πολιτικά κυρίαρχων χωρών, οι Κούρδοι που βρίσκονται στην Κύπρο πραγματοποιούν πορεία με τα αυτοκίνητα, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τον χώρο του Υπουργείου Εσωτερικών, με κατάληξη την αμερικανική και ρωσική πρεσβεία.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία θα αφήσουν τα αυτοκίνητα κοντά και πριν την αμερικανική πρεσβεία και από εκεί θα περπατήσουν προς τις δύο πρεσβείες όπου θα παραδώσουν επιστολή με την οποία ζητούν από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να εμποδίσουν τις αεροπορικές επιθέσεις της τουρκίας εναντίον του Ροζαβά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top