LIKE ONLINE

Τι δεν θα ήθελε η single φίλη σας να της πείτε φέτος στις γιορτές

Τι δεν θα ήθελε η single φίλη σας να της πείτε φέτος στις γιορτές

Μπορεί η single ζωή να αποτελεί προσωπική επιλογή, ίσως και όχι. Στη δεύτερη περίπτωση, το αίσθημα μοναξιάς γίνεται πιο έντονο στη διάρκεια των γιορτών, όπως επιβεβαιώνει μια δημοσκόπηση της εφαρμογής γνωριμιών Bumble (επιδεινώνεται για το 64% των singles που ανήκουν στις γενιές των Millennials και της Gen-Z). Αν λοιπόν συναντήσετε μια φίλη σε ρεβεγιόν κι εσείς συνοδεύεστε ενώ εκείνη όχι καλό θα ήταν να αποφύγετε να πείτε τις παρακάτω φράσεις που, ακόμα και αν κρύβουν καλές προθέσεις, πιθανότατα θα την κάνουν να νιώσει τουλάχιστον αμήχανα.

«Να κανονίσουμε να βγούμε με τον [εδώ προσθέτετε το όνομα ενός φίλου, συναδέλφου ή συγγενή σας]»: Για κάποιους τα ραντεβού στα τυφλά έχουν αποτέλεσμα, αλλά για πολλούς άλλους singles, όχι. Ειδικά στην εποχή που μπορούν μόνοι τους να ξεχωρίσουν κάποιον στα social media και να επικοινωνήσουν κατευθείαν μαζί του με ένα προσωπικό μήνυμα, αποφεύγοντας την αμηχανία της διαμεσολάβησης φίλων και γνωστών.

«Ίσως δεν προσπαθείς αρκετά να βρεις σύντροφο»: Τα ραντεβού δεν είναι σχολική εργασία ούτε προπόνηση με βαράκια οπότε δίνοντας αυτή τη «συμβουλή» απλά κάνετε τη single φίλη σας να νιώσει πιο ανεπαρκής και πιο στρεσαρισμένη από όσο ίσως αισθάνεται εξαιτίας των προσδοκιών που θέτει η κοινωνία και ενδεχομένως η ίδια στον εαυτό της.

«Δεν έχεις σχέση; Περίεργο, είσαι τόσο [όμορφη/γοητευτική/κοινωνική/συμπαθητική]»: Το γεγονός ότι κάποιος είναι αδέσμευτος δεν σημαίνει ότι έχει ένα σοβαρό «ελάττωμα». Μπορεί να το έχει επιλέξει ο ίδιος να απομακρυνθεί από μια ακατάλληλη σχέση ή να το έφεραν έτσι συνθήκες που δεν έχουν καμία σχέση με τη γοητεία, την ομορφιά ή την εξυπνάδα του.

«Μην αγχώνεσαι!»: Ακόμα και να μην αγχωνόταν μέχρι σήμερα η single φίλη σας, σίγουρα θα αρχίσει μετά από αυτό το σχόλιο που την αντιμετωπίζει σαν να υποφέρει από μια αρρώστια από την οποία είναι θέμα ημερών να αναρρώσει. Κανένας δεν σταμάτησε να αγχώνεται επειδή τον συμβούλευσαν να τον κάνει – ίσα ίσα που κάποιοι μπορεί να προβληματίστηκαν μήπως το κοινωνικό στάτους τους είναι, τελικά, χειρότερο από ό,τι το είχαν φανταστεί.

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top