LIKE ONLINE

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος σταματάει να βλέπει ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος σταματάει να βλέπει ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος σταματάει να βλέπει ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Η απόφαση να κόψετε την πορνογραφία μπορεί να είναι ένα δύσκολο και μεταμορφωτικό ταξίδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει σημαντικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές, όπως βίωσε και κατέγραψε ο Stephen, πρώην εθισμένος σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου και ιδρυτής του ιστότοπου Husband Help Haven. Το ταξίδι του παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το τι μπορεί να περιμένει κανείς μετά από μια τέτοια απόφαση.

Η δύσκολη πρώτη εβδομάδα

Η αρχική εβδομάδα της διακοπής του πορνό είναι συχνά η πιο δύσκολη. Όπως δείχνει η εμπειρία του Stephen, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από σημαντική πτώση των επιπέδων ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση και τα κίνητρα. Αυτή η πτώση μπορεί να οδηγήσει σε διακυμάνσεις της διάθεσης και ανεπαίσθητους αλλά επίμονους πονοκεφάλους. Ο πειρασμός να επιστρέψει κανείς στις παλιές συνήθειες είναι μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθιστώντας την πρώτη εβδομάδα ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι επιπτώσεις μετά τον πρώτο μήνα

Μετά την πρώτη εβδομάδα, το ταξίδι συνεχίζει να είναι μια δύσκολη μάχη. Ο εγκέφαλος, που εξακολουθεί να προσαρμόζεται στην απουσία των εκρήξεων ντοπαμίνης που σχετίζονται με τη χρήση πορνό, μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένες περιόδους χαμηλής ενέργειας. Ο απολογισμός του Stephen υπογραμμίζει τις δυσκολίες στην εστίαση, την ανησυχία και μια συνολική αίσθηση κόπωσης που μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Αντίθετα με ό,τι θα περίμεναν κάποιοι, μπορεί επίσης να υπάρξει προσωρινή μείωση της σεξουαλικής ορμής αντί για αύξηση. Αυτή η περίοδος είναι επίσης γεμάτη με συναισθήματα μοναξιάς, τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν ως έναυσμα για την επιστροφή στην πορνογραφία.

Σημαντικές αλλαγές μετά τον δεύτερο μήνα

Μετά από δύο μήνες, όσοι έχουν επιμείνει αρχίζουν να βλέπουν σημαντικές αλλαγές. Σύμφωνα με τον Stephen, τότε είναι που κάποιος αρχίζει να αισθάνεται περισσότερο σαν τον συνηθισμένο του εαυτό. Οι διακυμάνσεις της διάθεσης υποχωρούν, τα επίπεδα ενέργειας ομαλοποιούνται και η σεξουαλική ορμή επιστρέφει στη φυσική της κατάσταση. Παρόλο που ο πειρασμός μπορεί να παραμένει, η πιο δύσκολη φάση της στέρησης συνήθως έχει περάσει. Αυτό το στάδιο σηματοδοτεί την αρχή της αποκομιδής των πλεονεκτημάτων μιας ζωής χωρίς πορνό, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης πνευματικής διαύγειας και μιας πιο υγιούς προσέγγισης της σεξουαλικότητας.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top