ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου για έκθεση Ελεγκτικής – Πόσα λεφτά επέστρεψε - Τα «καρφιά» για τις δαπάνες κομμάτων, και το 1 εκατ. ευρώ Χριστοδουλίδη - Μαυρογιάννη

Αβέρωφ Νεοφύτου για έκθεση Ελεγκτικής – Πόσα λεφτά επέστρεψε - Τα «καρφιά» για τις δαπάνες κομμάτων, και το 1 εκατ. ευρώ Χριστοδουλίδη - Μαυρογιάννη

Με βάση την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, δεν είχαν καμία σχέση και συμμετοχή στις Προεδρικές Εκλογές σημειώνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε γραπτή δήλωσή του, αναφορικά με την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίες για τις δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων στις Προεδρικές Εκλογές.

Αυτούσια η δήλωσή του

Διάβασα με προσοχή την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Κατ΄αρχάς, αναφέρω επιγραμματικά ότι στις κρατικές χορηγίες για τα κόμματα ενσωματώθηκαν το 2021 και οι χορηγίες για τις οποιεσδήποτε εκλογές. Επίσης, ότι ο κάθε υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δικαιούται να κάνει προεκλογικές δαπάνες μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, εγώ και όλοι οι πολίτες, ότι με βάση τη συγκεκριμένη Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, ούτε είχαν, ούτε υποστήριξαν υποψηφίους! Δεν είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή και δεν δαπάνησαν ούτε ένα σεντ για την προεκλογική εκστρατεία! Ως εκ τούτου, είναι κατά την Ελεγκτική Υπηρεσία απόλυτα νομότυποι!

Όμως, στην ίδια την Έκθεση, διαπιστώνουμε επίσης ότι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης υπερέβησαν το όριο του 1 εκατομμυρίου – ενώ, επαναλαμβάνω, ο νόμος είναι πολύ σαφής.

Εις ό,τι με αφορά υπέβαλα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος αναλυτικό πίνακα εσόδων και δαπανών. Μάλιστα το περίσσευμα των 93.000 το επέστρεψα στο κόμμα μας.

Επειδή κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ασάφειες και υποσημειώσεις, επιδιώκοντας να στρέψει την προσοχή από τα υπαρκτά σε ανύπαρκτα θέματα, καλώ την Ελεγκτική Υπηρεσία να τοποθετηθεί άμεσα, με καθαρότητα και χωρίς τυπολατρικές υπεκφυγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζειΣε τραγωδία εξελίχθηκε το αιματηρό περιστατικό στην Πάφο - Νεκρή η γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το αιματηρό περιστατικό στην Πάφο - Νεκρή η γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της

Σε φόνο εξελίχθηκε το αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάφο, με θύμα αλλοδαπή γυναίκα η οποία έφερε τραύμα από μαχαίρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top