ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο διέταξε την εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Χαρκόβου λόγων συνεχών ρωσικών επιθέσεων

Το Κίεβο διέταξε την εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Χαρκόβου λόγων συνεχών ρωσικών επιθέσεων

Η Ουκρανία έδωσε σήμερα εντολή για εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, λόγω των συνεχών επιθέσεων του ρωσικού στρατού στην περιοχή.

«Λόγω της κατάστασης, εφαρμόζουμε υποχρεωτική εκκένωση για τον πληθυσμό των κοινοτήτων Κιντρακίβσκα και Κιριλίβσκα στην επαρχία Κουπιάνσκ», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέγκ Σινεχούμποφ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ονόματα 26 κοινοτήτων που επηρεάζονται, όπου ζουν 3.043 άνθρωποι, εκ των οποίων 279 παιδιά.

Η επαρχία Κουπιάνσκ αποτελεί εδώ και μήνες στόχο επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις αυτές έχουν μικρά κέρδη, αλλά ο στόχος παραμένει η διάσπαση της ουκρανικής άμυνας.

Όλη αυτή η περιοχή έχει καταληφθεί από τη Ρωσία στην αρχή της εισβολής που διέταξε τον Φεβρουάριο του 2022 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έως ότου μια ξαφνική επίθεση των Ουκρανών είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί τον Σεπτέμβριο της ίδια χρονιάς, αναγκάζοντας τα στρατεύματα της Μόσχας σε ταπεινωτική υποχώρηση.

Η Ρωσία πέρασε εκ νέου στην επίθεση σε αυτή την περιοχή κατά το καλοκαίρι του 2023, ενώ η ίδια η Ουκρανία επιχείρησε, χωρίς επιτυχία, μεγάλη αντεπίθεση στο Ντονμπάς (ανατολικά) και στον νότο.

Από το φθινόπωρο και την αποτυχία των ουκρανικών φιλοδοξιών για ανακατάληψη, οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν στα βορειοανατολικά στην περιοχή Κουπιάνσκ και στα ανατολικά, κυρίως γύρω από την πόλη Αβντιίβκα.

Η περιοχή του Χαρκόβου, όπου βρίσκεται το Κουπιάνσκ, συνορεύει με τη Ρωσία και η ομώνυμη πρωτεύουσά του είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top