ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες η ΕΔΕΚ για τις τοπικές εκλογές - Σήμερα η συνεδρίαση του Πολιτικού γραφείου

Προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες η ΕΔΕΚ για τις τοπικές εκλογές - Σήμερα η συνεδρίαση του Πολιτικού γραφείου

Στο πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ το οποίο συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να τεθούν όλες οι εκκρεμότητες σε ότι αφορά κυρίως στις τοπικές εκλογές του Ιουνίου. Αν και η ηγεσία του κόμματος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των ψηφοδελτίων για τους δημοτικούς συμβούλους πολύ νωρίς, εντούτοις υπάρχουν αρκετά ανοικτά ζητήματα που αφορούν πρώτο, στα υψηλόβαθμα αξιώματα σε Δήμους και δεύτερο τις  συνεργασίες με τα άλλα κόμματα.

Αρχική επιδίωξη της ΕΔΕΚ εκτός από τους Δήμους τους οποίους  παραδοσιακά έχει τον πρώτο λόγο σε επίπεδο Δημάρχων όπως την περίπτωση των Λευκάρων και της Πόλης Χρυσοχούς, ήταν να κερδίσει όσο περισσότερο «έδαφος» και για τις θέσεις Αντιδημάρχων.

Κυριότερη εκκρεμότητα για την ΕΔΕΚ είναι ο Δήμος Λευκωσίας, όπου είτε θα συνεργαστεί με τον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ για την στήριξη του Νίκου Τορναρίτη, είτε θα συνεργαστεί με το ΑΚΕΛ για τη στήριξη του Χαράλαμπου Μπρούντζου. Ανοικτό είναι και το ζήτημα των συνεργασιών στον Δήμο Στροβόλου, στον Δήμο Πάφου και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Στη Λάρνακα, η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τον Ανδρέα Βύρα και στην Αραδίππου τον Χριστόδουλο Πάρτου.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου, θα  συζητηθεί και το ενδεχόμενο καθόδου με πρόσωπα εντός του κόμματος, εκεί και όπου δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασιών.

Αν και στελέχη της ΕΔΕΚ δήλωναν στο «T»  ότι «δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε» εντούτοις τα περιθώρια στενεύουν κυρίως γιατί θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων, για τις ευρωεκλογές, θέμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανέλαβε προσωπικά, ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top