ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κύπρος συμμετέχει σε συνασπισμό στο πλαίσιο Νταβός για πράσινες επενδύσεις

Η Κύπρος συμμετέχει σε συνασπισμό στο πλαίσιο Νταβός για πράσινες επενδύσεις

Στο νέο Συνασπισμό Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός για το κλίμα (Climate FDI Coalition) θα συμμετέχει ο Invest Cyprus.

Η πρόταση για τη δημιουργία ενός Συνασπισμού υποστηρίζεται από 14 επικεφαλής επενδυτικών οργανισμών που εκπροσωπούν 300 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να ηγηθούν γύρω από τις επενδύσεις στην ευθυγραμμισμένη με το κλίμα ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Νταβός, η ενίσχυση της διαθεσιμότητας κεφαλαίων είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη του τρέχοντος χρηματοδοτικού κενού για το κλίμα. Οι επενδυτικές αρχές, τονίζεται, μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην κάλυψη αυτού του κενού.

Μέσω του Συνασπισμού, σημειώνεται, οι επενδυτικές αρχές μπορούν να διερευνήσουν τρόπους ανταλλαγής ορθών πρακτικών και αμοιβαίας στήριξης, μεταξύ άλλων και σε επίπεδο περιφέρειας. Ο Συνασπισμός μπορεί ιδίως να συνεργαστεί με επενδυτές για τη δημιουργία και τη διευκόλυνση ευκαιριών πράσινων επενδύσεων. Η πρόσκληση του Συνασπισμού έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και οι υπογράφοντες θα συνεργαστούν με το Φόρουμ για τα επόμενα βήματα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Οργανισμό στο Συνασπισμό, χαρακτήρισε τη συμμετοχή σ΄ αυτή την προσπάθεια πολύ σημαντική, γιατί, είπε, η Κύπρος θα μετέχει σ΄ ένα διεθνές όργανο που θα προωθεί τις επενδύσεις σ΄ ένα νευραλγικό τομέα, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, έχει στο στόχαστρο της τις πράσινες επενδύσεις και η συμμετοχή της σ΄ αυτό τον Συνασπισμό θα βοηθήσει πολύ την προσπάθεια μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top