ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τίμησε την παράδοση ο Πούτιν και βούτηξε στα παγωμένα νερά για τα Θεοφάνια - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Τίμησε την παράδοση ο Πούτιν και βούτηξε στα παγωμένα νερά για τα Θεοφάνια - Δείτε βίντεο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια βουτιά στα παγωμένα νερά για να τιμήσει την Ορθόδοξη εορτή των Θεοφανίων τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιανουαρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε σε ποια περιοχή έκανε τη βουτιά του ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος. Στη Μόσχα η θερμοκρασία βρίσκεται στους -14 βαθμούς Κελσίου, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πούτιν να βουτήξει τρεις φορές κάνοντα τον σταυρό του στα παγωμένα νερά της πισίνας η οποία ειχε σχήμα σταυρού.

 
Τα Θεοφάνια είναι από τις πιο δημοφιλείς γιορτές στη Ρωσία, μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, άνδρες και γυναίκες βουτάνε στα νερά τρεις φορές για να συμβολίσουν την Αγία Τριάδα. Η Ρωσία ακολουθεί το Παλιό Ημερολόγιο, γι’ αυτό και φέτος γιόρτασε τα Θεοφάνια τις 19 Ιανουαρίου.

Το Κρεμλίνο δημοσίευσε για πρώτη φορά τα κατορθώματα των Θεοφανίων του Πούτιν το 2018. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, στο παρελθόν, ο Ρώσος πρόεδρος ακολούθησε την παράδοση, αλλά δεν τη διαφήμισε. Πέρυσι, ο αρχηγός του κράτους έκανε την παγωμένη του βουτιά σε ένα προάστιο της Μόσχας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top