ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ανακαινίζεται» η Κυβέρνηση - Έρχονται νέα κτίρια ενώ «ανάβουν μηχανές» για τη στέγαση της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ

«Ανακαινίζεται» η Κυβέρνηση - Έρχονται νέα κτίρια ενώ «ανάβουν μηχανές» για τη στέγαση της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ

Σε νέα κτίρια θα στεγαστούν υπηρεσίες και υφυπουργείο του Κράτους. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για ετοιμασία του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξένια» για στεγάσει τη Προεδρία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, θα ανεγερθούν νέα κτίρια για το Κρατικό Χημείο και το υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Το Υπουργείο Μεταφορών προχωράει με την ετοιμασία των εγγράφων του διαγωνισμού για την ανέγερση του νέου κτιρίου.

«Το κτίριο θα ανεγερθεί στη Λεμεσό, στον χώρο του παλιού εργοστασίου Nemitsas. Θέλουμε να είναι ένα εμβληματικό κτίριο, ένα πραγματικό στολίδι, για αυτό εντός του 2024 θα ανακοινωθούν διάφοροι διαγωνισμοί συμπεριλαμβανομένου και του αρχιτέκτονα που θα ετοιμάσει τα σχέδια», ανέφερε ο Υπουργός.

Κρατικό Χημείο

Το έργο για το Κρατικό Χημείο είναι πιο ώριμο. Υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση λόγω του κόστους του έργου καθώς ανερχόταν στα 80 εκατ. ευρώ και μελετείτο η μείωσή του. «Αναμένεται η λήψη της πολιτικής απόφασης για το κόστος για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο. Θα ανεγερθεί πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας», πρόσθεσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Κτίρια Προεδρίας Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» θα στεγαστεί η Προεδρία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Θα τύχει κάποιας ανακαίνισης ο εξοπλισμός του Συνεδριακού και θα ανακαινιστούν χώροι για το Κέντρο Τύπου. Ο σχεδιασμός του έργου είναι σε τελικό στάδιο και αναμένεται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα πριν το καλοκαίρι του 2024. Στόχος να είναι όλα έτοιμα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2025», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Δικαστήρια Λευκωσίας

Μεγαλώνει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με νέες δικαστικές αίθουσες με τον Υπουργό όμως να παραδέχεται μικρή καθυστέρηση στο έργο. «Είχε κριθεί ανάγκη για δεύτερη οχηματική έξοδο από το κτίριο. Γίνονται σκέψεις για διάφορες ρυθμίσεις για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο. Μόλις παρθούν οι αποφάσεις, θα προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top